Anna fångade vackra norrskenet på bild

1 av 3 | Foto: Privat
NYHETER

När norrskenet spelade över den västgötska himlen var Anna ute mitt i natten – och lyckades fånga det härliga himlaspelet på en fantastisk bild, rapporterar Ttela.

– Det var extremt. Vi stod bara där och sa ”wow”, säger hon till Aftonbladet.

Under natten till torsdagen visste Anna Lynx och hennes granne i Vargön utanför Trollhättan i Västergötland att det fanns stor norrskenschans. Så de begav sig ut för att försöka få så bra fotografier som möjligt på det populära himlaspelet.

Anna jobbar med att fotografera, och tar bland annat porträttbilder och fotar bröllop. Men norrskenet har blivit en särskild favorit de senaste åren.

– Det började 2015 när min kompis från Dalarna tipsade mig. Då kände jag bara ”va, finns norrskenet här nere”, säger hon.

”Man får goosebumps”

Sedan dess har Anna varit ganska fäst vid norrskenet, och köpt speciella objektiv för att få så bra bilder som möjligt. Och nu var det alltså dags igen. Tillsammans med sin granne – en äldre dam som också ”blivit frälst”, som Anna beskriver det – gav hon sig ut för att fotografera.

Och norrskenet som bjöds var minst sagt något extraordinärt.

– Det var extremt. Vi stod bara där och sa ”wow”. Man kan nästan inte fokusera på bilderna för det blir en sån upplevelse, säger Anna.

Anna valde att dela med sig av bilderna på Facebook och Instagram.

– Jag fotar ju lite allt möjligt, men här får man det lilla extra. Man får ”goosebumps”, liksom.

ARTIKELN HANDLAR OM