Nyheter

Vill sprida grisblod till muslimer

Av: 

TT

NYHETER

En sverigedemokratisk kommunpolitiker i Västra Götaland riskerar att förlora sitt politiska uppdrag efter att på sin Facebooksida ha föreslagit att grisblod och slaktavfall bör spridas "överallt där muslimer samlas".
I kommentaren fortsätter politikern: "Sen tar vi nästa steg när dom blir förbannade och attackerar oss, för då blir det självförsvar och det tillåter lagen".
Matteus Enholm, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Västra Götaland, ska nu diskutera politikerns framtid i partiet, uppger Sveriges Radio P4 Väst.
– Det är absolut inte okej skrivet, det är ingenting som varken vi eller partiet ställer oss bakom, säger han till radiokanalen.
På frågan om politikern kan sitta kvar som representant för Sverigedemokraterna svarar han:
– Jag ska lyfta den frågan till distriktsstyrelsen. Jag kommer att prata med XX (politikerns namn) själv, säger Matteus Enholm.
Sverigedemokraterna på riksnivå vill ha en utredning om politikern.
"Den information vi fått till oss gör gällande att distriktsstyrelsen kommer begära att medlemsutskottet gör en utredning i enlighet med den interna arbetsprocess partiorganisationen förhåller sig till i ärenden likt detta. Vilket är ett beslut vi välkomnar", skriver partiets informationsansvarige, Henrik Gustafsson, i en kommentar till TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert: