Var försenad – utlöste flygplatsens brandlarm

Publicerad 2017-02-20

Brandlarmet på bilden var inte det som användes vid händelsen.

En kvinna var stressad på väg till flyget – så hon valde att utlösa brandlarmet på Gardermoen i hopp om att vinna lite tid. Men istället för utlandsresa blev det en konfrontation med ordningsmakten.

– Jag rekommenderar inte den här metoden för andra resenärer, säger Gardermoens presskommunikatör till Verdens Gang.

Vid 10:44 på måndagsförmiddagen utrymdes Gardermoens flygplats i Oslo efter att brandlarmet utlösts vid gate D2. Men det skulle snart visa sig att det inte rörde sig om någon egentlig brand.

En försenad kvinna som skulle ut och flyga hade tryckt på larmet – i hopp om att få flygplanet stoppat.

– Men det flyget kommer hon hursomhelst inte med nu, säger Lasse André Vangestein, presskommunikatör på Gardermoen, till VG.

Ingen ovanlig företeelse

Istället för en härlig utlandsresa blev det en tur till polisen. Kvinnan togs om hand på platsen och kommer få betala böter. Larmet utlöstes vid ett flygplan som skulle till Wien – det är dock ännu inte bekräftat att det var dit kvinnan hade planerat att resa.

För VG berättar kommunikatören Vangstein att den här typen av händelser är relativt vanliga på Gardermoen. Både i januari och november har försenade resenärer fått böter.

– Det finns övervakningskameror överallt här, så det är rätt enkelt för oss att hitta den skyldige. Med andra ord rekommenderar jag inte den här metoden för andra resenärer, säger han.