Bert Karlsson döms för bokföringsbrott

”Gått från 10 miljoner till en miljard med samma personal”

Bert Karlsson har dömts till 50 000 kronor i dagsböter för bokföringsbrott.

Detta sedan hans bolag för flyktingboenden, Jokarjo AB, tre gånger missat att lämna in årsredovisningen i tid.

– Vi har gjort fel och jag får ta ansvaret som vd, det är inget att diskutera, säger Bert Karlsson till nyhetsbyrån Siren.

Bert Karlsson.
Bert Karlsson.
Drar in en halv miljard – på åtta månader

Den tidigare riksdagspolitikern och numera flyktingentreprenören Bert Karlson har dömts för bokföringsbrott i samband med att årsredovisningen för Jokarjo AB lämnats in för sent – tre gånger.

Enligt ett strafföreläggande från Ekobrottsmyndigheten döms han nu till villkorlig dom och dagsböter på 50 000 kronor för bokföringsbrott i tre fall. Han ska också betala en avgift till brottsofferfonden på 500 kronor.

– Vi har gjort fel och jag får ta ansvaret som vd, det är inget att diskutera, säger Bert Karlsson till Nyhetsbyrån Siren.

Domen gäller räkenskapsåren 2012, 2013 och 2015 där den löpande bokföringen inte avslutats i tid och därmed anses varit bristfällig.

Bert Karlsson förklarar det med att revisorn blivit sjuk och att man gått från en omsättning på 10 miljoner till en miljard med samma personal, vilket har gjort det svårt att hinna med.

– Vi har helt enkelt haft för mycket att göra. Företaget har expanderat så fort och vi har en liten administration som ska koordinera väldigt mycket, säger Bert Karlsson till Nyhetsbyrån Siren.

Bert Karlsson säger till Siren att Jokarjo AB nu ska ha åtgärdat sina rutiner och att förseningarna inte ska upprepas.

Enligt åklagaren har Bert Karlsson ”av oaktsamhet åsidosatt bolagets bokföringsskyldighet genom att inte avsluta den löpande bokföringen i tid”.

Bert Karlssons asylbolag varslar 500
Publisert: