Lastfartyg på grund utanför Stockholm

NYHETER

Ett hundra meter långt lastfartyg har gått på grund väster om Stockholm. Ingen person har kommit till skada – men fartyget tar in lite vatten.

– Det läcker in i ett utrymme, men besättningen lyckas hålla undan själva med pumpar, säger Fabian Ouchterlony vid Kustbevakningen.

Skeppet gick på grund i en farled i Hässelby, i västra Stockholm, i närheten av ett värmeverk. Kustbevakningen meddelade om olyckan vid halv 08-tiden på fredagsmorgonen.

– Då det är en farled är det såklart grunt på sidan av och då har man gått lite fel av en eller annan anledning, säger Fabian Ouchterlony, ledningscentralbefäl vid Kustbevakningen.

Fartyget tar nu in vatten i förskeppet, men inte mer än att besättningen själva kan hantera det.

– De lyckas hålla undan med pumpar, säger Ouchterlony.

Ingen person ska ha kommit till skada och lasten, som består av pellets, ska enligt besättningen inte ha läckt ut. Kustbevakningen kommer dock att flyga över området för att kontrollera.

De har skickat ett miljöskyddsfartyg, ett sjöövervakningsfartyg och ytterligare personal till platsen. I nuläget är det oklart om de försöker laga fartyget på plats eller om det kommer att bärgas på något sätt.

– Det återstår att se. Det kommer att bli många timmars jobb, säger Fabian Ouchterlony.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM