Sista intervjun med Bo Holmström

Journalisten Bo Holmström, 78, dog under natten mot torsdag.

Inför en kommande TV3-dokumentär om diabetes berättade tv-legendaren om sjukdomen som drabbat honom hårt.

– Diabetesen knäckte mig, säger Bo Holmström i dokumentären.

Inspelningen gjordes ett par veckor innan beskedet om Bo Holmströms död. Journalisten som jobbat för SVT och TV4 i decennier dog under natten till torsdag, uppger familjen.

”Diabetes knäckte mig”

Bo Holmström hade diabetes typ 2, och intervjuades inför dokumentären ”Leva utan att dö – en film om diabetes”, som sänds på TV3, Viafree och Viaplay den 9 november.

– Det blev över 50 år i detta ytterst omväxlande yrke som journalist. Jag har varit med på konflikter, krig, revolutioner och jag har sett människor skjutas och sprängas i bitar. Aldrig någonsin blivit skadad eller träffad. Men diabetesen knäckte mig, säger han i dokumentären.

Bo Holmström fick häromdagen frågan om att medverka på Diabetesgalan, på Världsdiabetesdagen den 14 november. Han sade då att han inte visste om han skulle orka medverka.

”Han var en föregångare”

Dokumentären och galan leds av Peter Jihde, som har diabetes typ 1.

– Han var en föregångare som journalist och ett föredöme som reporter som alltid ville berätta. Det var också det sista han gjorde - berättade om en sjukdom som vi har gemensamt, säger Peter Jihde i en kommentar till Aftonbladet.

Det är inte klart om klippet med Bo Holmström kommer vara med i dokumentären. Familjen har gett Aftonbladet tillåtelse att visa det.

– Vi kommer på ett eller annat sätt göra vårt för att hedra Bo Holmström, säger Susanne Nylén, presschef för MTG Sverige.

LÄSA OCKSÅ: ”Bad läkarna söva ned mig djupt”

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN