Iphone

Varningen: Min nya Iphone 8 Plus svällde upp

Av: 

Clara Öhrn

Seans nya iphone svällde upp.

Foto: Privat

NYHETER

Sean la tillbaka sin nya Iphone 8 Plus i förpackningen i väntan på ett nytt skal.
När han skulle ta upp telefonen och börja använda den hade batteriet svällt upp och mobilen var trasig.
– Det kunde potentiellt bränt ner min lägenhet, säger Sean.

I måndags förra veckan köpte Sean en helt ny Iphone 8 Plus. Han plockade direkt upp telefonen ur förpackningen och la den på laddning tills batteriet var fulladdat. Efter en dags användning bestämde han sig för att avvakta med att fortsätta använda telefonen.

– Jag insåg att jag behövde ett skal och slutade använda telefonen fram tills att jag skulle få det nya skalet, berättar Sean.

I väntan på att skalet skulle komma stoppade han ner den nya telefonen i förpackningen igen och la den på sitt vardagsrumbord.

”Fick en chock”

Efter några dagar bestämde han sig för att börja använda telefonen igen. Men till hans stora förvåning hade telefonen svällt upp och spruckit medan den låg i förpackningen - utan att han varken använt den eller utsatt den för några stötar.

– Jag fick en smärre chock för telefonen hade svullnat upp. Från ena sidan hade displayen lossnat, berättar han.

Sean ringde Apples kundsupport som rekommenderade att han skulle besöka en Apple Store, men där fick han inte det bemötandet han hade hoppats på. Enligt personen på Apple Store är detta en säkerhetsåtgärd för att förhindra att den börjar brinna eller explodera.

”Kunde ha skadat min familj”

– De vägrade prata om det faktum att det potentiellt kunde bränt ner min lägenhet, det kunde ha skadat min familj och mig, säger Sean.

Sean berättar vidare att Apples representanter refererade till problemet som en ”barnsjukdom” och att Sean har haft otur som fått en telefon som kommit defekt från fabriken.

Därefter skulle han få vänta på att få träffa en tekniker som skulle kunna utvärdera vad som hänt, men Sean bestämde sig för att åka till butiken där han köpt telefonen och reklamera den.

– Jag är inte intresserad av en ny telefon, därför att klart och tydligt så har den problem och jag tänker inte ta den risken, säger Sean.

Nu har Sean fått pengarna tillbaka, men är mycket kritisk till hur hans ärende hanterades av Apple.

Ett garantiärende

– De tycker inte alls att det här är allvarligt. De kallar det ett garantiärende och var inte alls brydda om det faktum om att batteriet svullnat upp och att det potentiellt kan vara ganska farligt, säger Sean.

Rapporter om uppsvällda batterier i Iphone 8 Plus har framkommit i flera andra länder. Apple ska för drygt en månad sedan meddelat att de är medvetna om problemet och att de undersöker saken, skriver BBC.

Aftonbladet har sökt Apples presstjänst utan framgång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Iphone

Apple