Montreal

Bilförare skreksjöng 90-talshit – fick böter

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

En kanadensisk bilförare sjöng med för full hals till C+C Music Factorys 90-talshit ”Gonna make you sweat (everybody dance now)”.

Då stoppades han av polisen i Montreal – och fick böter.

– Jag vet inte om det var för att min röst var väldigt dålig men jag blev jättechockad, säger Taoufik Moalla till The Montreal Gazette.

Det är inte alla som uppskattar när somliga får feeling på offentliga platser.

I alla fall inte polisen i kanadensiska Montreal.

Taoufik Moalla, 38, var på väg till affären när C+C Music Factorys 90-talshit ”Gonna make you sweat (everybody dance now)” började spelas på bilradion.

I samband med att Moalla sjöng med till refrängen stoppades han av polis som frågade om han skrek.

– Jag svarade nej, jag sjunger, berättar Taoufik Moalla för The Montreal Gazette.

Ansågs skriksjunga

Men i stället för att låta Moalla fortsätta sin sångstund gav polisen honom en böteslapp på 149 kanadensiska dollar, cirka 1 000 kronor.

Förseelsen? Skrikande på offentlig plats.

– Jag vet inte om det var för att min röst var väldigt dålig men jag blev väldigt chockad, säger Moalla till tidningen och fortsätter:

– Jag förstår att de måste göra sitt jobb och kolla så att allt var okej men jag hade aldrig förväntat mig att de skulle bötfälla mig för det där. Jag sjöng bara på refrängen men det var inte så högt att det störde någon, säger Moalla som ska överklaga beslutet.

Flera lustiga regler

Den kanadensiska polisen säger till The Montreal Gazette att de inte kommenterar offentliga böteslappar.

Montreal är dock känt för att ha speciella ordningsregler och invånarna kan bli bötfällda om de betalar med för många mynt, utövar häxkonster eller anordnar fler än två garageförsäljningar per år.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Montreal