Treåring knuffades av flygvärdinna

NYHETER

Den treåriga flickan skulle bara röra på sig lite ombord flygplanet.

En stund senare hittade pappa Johan dottern storgråtande och vimmelkantig – sedan en flygvärdinna knuffat flickan.

– Hon flög i full fart med huvudet in i ett armstöd, säger pappa Johan.

Det var fredagen den 27 januari som Johan tillsammans med sina 3-åriga döttrar och barnens mamma tog ett Norwegianflyg från Arlanda till Dubai. Som van småbarnsförälder packade han med sig en uppsättning ”mutor” för att barnen skulle hålla sig sysselsatta under flygresan.

– Jag vet ju liksom att de inte kan sitta stilla i sex och en halv timme, säger Johan.

Han hade rätt, efter bara någon timme var ena dottern tvungen att sträcka lite på sig i mittgången.

– Plötsligt hör jag hur hennes mamma ropar "Hörru sådär gör man inte!" och en man från Norge ropar "Så gör man inte mot barn!".

Johan tittar upp och ser sin dotter vimmelkantig och storgråtande.

– Jag får höra att en flygvärdinna knuffade min dotter så att hon flög i full fart med huvudet in i ett armstöd.

”Man måste sitta ner i planet”

Johan rusade efter flygvärdinnan och frågade vad hon höll på med.

– Hon var defensiv och sa att man skulle sitta ned i planet och att hon var tvungen att kunna gå förbi.

Johan nöjde sig inte, utan meddelade därför en annan i flygpersonalen att han tänkte ta händelsen vidare.

– Då tog det inte lång tid innan flygvärdinnan kom och bad om ursäkt. Jag frågade varför hon bara gick iväg när hon hörde att min dotter skrek så högt att det förmodligen hördes ut ur planet. Då sa hon bara att det var dumt och erbjöd oss två flaskor vatten som kompensation...

Strax därefter ville även piloten prata med Johan för att försäkra sig om att han inte skulle anmäla händelsen till polisen i Dubai.

– Jag sa att jag har tagit kontaktuppgifter till de personer som var vittnen till händelsen och att han inte kan bestämma vad jag ska göra.

Ingen kompensation

Väl framme i Dubai kontaktade Johan flygbolaget Norwegian som först ursäktade sig med att man ska sitta ner på planet och att flygvärdinnan inte hade märkt att barnet gjort sig illa.

– Hennes kollega bad mig återkomma med hur mycket jag ville ha i kompensation så jag sa att jag ville ha pengarna tillbaka för flygresan samt 100 000 i skadestånd till min dotter. De kan ju inte misshandla ett barn och inte ta ansvar för det.

”Ren utpressning”

Charlotte Holmbergh Jacobsson, presskontakt på Norwegian Sverige, säger att de varit i kontakt med den berörda resenären flera gånger och att de har bett om ursäkt. Ett skadestånd på 100 000 kronor är däremot inte aktuellt.

Passageraren har krävt 100 000 kronor plus att han vill ha tillbaka pengarna för flygbiljetterna. När han nu inte får det så går han till media. Det är ren och skär utpressning, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.
– Jag har även pratat med den kabinanställda och hon är väldigt ledsen över att bli anklagad för misshandel, något som det självklart inte var utan det var en ren olyckshändelse.

Johan överväger nu om han ska polisanmäla händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norwegian

Resor