Stureplan och Rinkeby – ute i landet

NYHETER

Nu kräver Stockholm ensamrätt på Stureplan

1 av 5 | Foto: Stureplan Klicka för att se skillnaden Same, same, but different. Det är inte bara mitt i betongdjungeln som du kan hänga på Stureplan. I Sävsjö finns nöjesmeckats namne – om än utan krogar, kändisar och fester. Men nu ska Stureplansgruppen försöka få kommunen att byta namn. På Sävsjös Stureplan alltså.  

Gå på Skansen i Gimo. Leta asfaltsdjungel i Jönåkers Rinkeby.

Eller ha en skön picknick i Vita Bergen, Bodafors.

Stockholm är aldrig långt borta – inte ens ute på landsorten.

Längtar du hem till Stockholm under semestern? Lugn, 08-platserna är aldrig långt borta.

Hela Sverige är full av klassiska Stockholmsadresser.

Stureplan i Sävsjö Hamngatan, Kungsgatan och Ringvägen finns det naturligtvis drösvis av. Men även mer udda inslag som Fittja, Skeppsholmen och Fredhäll.

Du kan till och med hitta ett Stureplan i Sävsjö – vilket har fått Stureplansombudsmannen på sajten Stureplan.se att reagera.

Kräver namnbyte

Han har skrivit ett brev till Sävsjö kommun och krävt att deras Stureplan döps om till något lämpligare, som Stureplatsen.

Varpå Sävsjös kommun-informatör snabbt replikerade att Stureplans ombudsman gärna får komma på besök för att njuta av fågelsången och grönskan. ”Då skulle du förstå vilket Stureplan det är som gäller”, skriver hon.

Letar minigloben

Det är en utmaning värd att anta. I synnerhet när man lämnar stan i trygg förvissning om att det finns en minigloben att besöka mellan Kållered och Mölndal.

Här hittar du Stockholmsplatser i landet

Terri Herrera Eriksson