– Man behöver inte vara politiskt korrekt på bloggen

NYHETER

23-åriga Zanraff bloggar om kampen för att hålla fast vid framtidsdrömmarna

Veckans bloggare är 23-åriga stockholmstjejen Zanraff, som skriver om sitt och vännernas partyliv. Men också om kampen för att hålla fast vid framtidsdrömmarna, om livet hon tänker sig efter att hon pluggat färdigt.

Foto: Zanraff.

När började du blogga?

- I augusti.

Varför bloggar du?

- Dels för att underhålla mina vänner, dels för att det känns som en slags light-terapi för mig själv. Man strukturerar tankarna och säger man något klokt kanske inspirerar någon annan.

Vad skriver du om?

- Allt möjligt, men mest om mig och mina vänner. Jag skriver om våra utekvällar, om vem som gjorde vad och så vidare. Men jag skriver också mycket om mina tankar inför framtiden. Mitt liv handlar om att ladda upp inför resten av livet, så känns det just nu.

Ja, du skriver ofta om att du måste "ta i tu med saker" och "kämpa på" i livet.

- Ja. Det är för att jag äntligen har bestämt mig. Jag ska slita tills jag får ett jobb jag trivs med - nå mina mål och må bra helt enkelt.

Varför känns det så viktigt just nu?

- Det har säkert mycket med min ålder att göra, men jag har också gått igenom en del jobbiga saker på sistone. Ett långt förhållande tog slut och så vidare.

- När jag skriver så peppar jag mig själv att gå vidare i livet överhuvudtaget. Jag är livrädd för att vakna när jag är 40 och syssla med något jag inte vill göra. Och för att slippa göra det tror jag att man måste våga misslyckas på vägen. Riskerar man aldrig ett nerderlag begränsar man ju sitt liv enormt.

Nämn ett ämne som du aldrig skulle skriva om.

- Jag skulle nog kunna skriva om vad som helst. Jag är rätt allmänintresserad och kan vara både politiskt korrekt och totalt inkorrekt, så allt är möjligt.

Vilka bloggar följer du själv?

- Jag brukar läsa Majas lilla och Det ljuva livet.

Du är ganska kaxig i bloggen, är du det i verkligheten också?

- Ja, jag är en frispråkig person som anser att jag har distans till det jag skriver om. Dessutom tycker jag att bloggen är ett ställe där man kan få vara fri från att vara politiskt korrekt hela tiden.

Du verkar vara lite besatt av en viss radioprofil.

- Ha ha, du menar Mats Nileskär från P3 soul. Det är för att hans program är en så stor och god gärning till folket, samtidigt som han som person är så svårplacerad för mig.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Motivation.

Fakta

Veckans blogg

Karin Henriksson