Nyheter

Beväpnad man greps efter skottdrama

NYHETER

Förskansade sig i hus utanför Bjursås

Efter flera timmar kunde polisen gripa den beväpnade mannen i sommarstugan nära Bjursås på torsdagskvällen.
Efter flera timmar kunde polisen gripa den beväpnade mannen i sommarstugan nära Bjursås på torsdagskvällen.

En beväpnad man utanför Bjursås i Dalarna kunde sent på torsdagskvällen gripas av polis. Då hade stugan där mannen befann sig med sin sambo varit omringad av polisens nationella insatsstyrka och Falupolisen i flera timmar.

Beskedet om gripandet kom till polisens länskommunikationscentral 23.08. Länsvakthavande befäl Anders Eriksson hade då inga uppgifter om hur gripandet gått till.

– Jag bara vet att han greps för två minuter sedan och nu vill jag lämna dem att jobba i lugn och ro, säger han till TT.

Det var den gripnes sambo som slog larm om den beväpnade mannen genom ett samtal till polisen strax efter fem på torsdagseftermiddagen. Hon berättade att hon hotats av sambon.

– När hon ringde hörde vi ett jaktvapen gå av i bakgrunden. Det verkar ha varit ett vådaskott och hon blev inte skadad, sade Sten Sabel, chef för polisens ledningscentral i Falun.

Omkring 20 poliser tog sig till platsen, förhandlare kallades in från Gävle och vid 21-tiden fanns även polisens nationella insatsstyrka på plats.

Polisen pratade vid flera tillfällen med kvinnan som inte hölls som gisslan av mannen. Vid ett tillfälle var hon ute ur stugan men valde sedan att gå in igen.

Malin Ekmark/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter