Filmade sitt våldtäktsoffer

NYHETER

21-åring åtalad för övergrepp på två barn - torterade en av flickorna med elstötar

En 21-årig man från Jämtland har åtalats för flera fall av våldtäkter mot två unga flickor. Han har bland annat givit en av dem elstötar och huggit henne med kniv. I ett av fallen har åklagaren filmer från en webbkamera som bevis.

21-åringen som bor i Östersund greps i slutet av april och häktades i början av maj, skriver Länstidningen.

Nu har han åtalats för två fall av våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt utnyttjande av underårig. Det rör sig om samma två flickor, men eftersom lagstiftningen ändrades första spril förra året så att allt sexuellt umgänge med barn under femton år räknas som våldtäkt, åtals mannen för brotten under två åtalspunkter. Övergreppen ska ha ägt rum vid ett flertal tillfällen under förra året.

Gav elstötar

I ett av fallen ska mannen enligt åtalet ha först misshandlat flickan genom att ge henne elektriska stötar och slagit henne på benen med ett tillhygge. Han ska därefter ha tvingat sig på henne sexuellt medan han höll en kniv mot hennes hals och hotade henne till livet. I samband med övergreppet ska han ha skurit henne i benet ett tiotal gånger.

Beslagtog filmer

I ett av fallen har åklagaren utdrag från en chattsida och filmsekvenser från en webbkamera som stöder att mannen har haft en sexuell relation med den minderåriga flickan, skriver Länstidningen. Mannen har erkänt sig skyldig till denna åtalspunkt. Förutom våldtäkterna åtalas mannen också för att ha misshandlat tre män och hotat en kvinna. 21-åringen har erkänt att han hotat skära halsen av henne samt slå henne sönder och samman.

Anna Lindström