Hunden Berit fick avlivas – efter misstänkt förgiftning

Av: Malin Wigen

Publicerad:

I veckan fick Cassandra Svensson avliva sin hund Berit som misstänks fallit offer för någon som förgiftat mat och lagt ut i området där de bor, skriver Kvällsposten.

– Det var nog det hemskaste jag varit med om. Berit var ju som vårt första barn, säger hon till Aftonbladet.

I tisdags var Cassandra Svensson ute på promenad med sin hund Berit i Åkarp där de bor utanför Malmö. Det Cassandra inte visste var att det skulle bli Berits sista promenad.

Efter att Cassandra varit och handlat kom hon hem till en hängig hund som svajade till när hon gick. Cassandra kontaktade en veterinär som bad henne komma in med Berit direkt. Där väcktes misstanken om att Berit blivit förgiftad av något som påverkar nervsystemet.

– Han frågade om hon ätit något ute.

Berit fick en kortisonspruta med förhoppningen om att hon skulle bli bättre om några timmar. Men det blev hon inte. Hon blev sämre .

– Hon började gå in i möbler där hemma. Hon svajade väldigt kraftigt, det var som att hon var berusad.

”Lät henne somna in”

När Cassandra tog ut Berit för att kissa gick det inte – Berit tappade balansen. Det var då som de åkte in till veterinären igen.

– Han sa att det inte var samma hund som var här för några timmar sedan.

Berit fick stanna kvar och de satte in behandling på henne. Men det hjälpte inte. På torsdagen såg Cassandra och hennes sambo inget annat val än att låta avliva Berit.

– Jag lät henne somna in, jag ville inte att hon skulle lida mer, säger hon och fortsätter:

– Det var nog det hemskaste jag varit med om. Berit var ju som vårt första barn. Vi mådde väldigt dåligt båda två. Det var hemska timmar innan när man väntade på att de skulle ringa och säga att vi kunde hämta hem henne. Men det fick vi aldrig. Jag mår fortfarande jättedåligt. Jag funkar inte utan Berit.

Enligt Cassandra tror veterinären att det handlar om en kraftig förgiftning av något kemiskt. När eller hur hon ska ha fått i sig detta vet dock inte Cassandra, då Berit var en expert på att lyckas få sig lite allt möjligt.

– Hon gick in i buskar och letade. Hon åt till och med kattbajs.

1 av 5 | Foto: Privat
Berit blev knappt två år gammal.

Vill varna andra

Berit är inte den enda som blivit förgiftad. I december varnade Burlövs kommun invånarna om att någon la ut matrester som var dränkta med just glykol, skriver Kvällsposten – vilket Cassandra tror det rör sig om i det här fallet också. Cassandra vill därför passa på att varna andra hundägare.

– Håll koll. Man måste värna om sina fyrbenta vänner så att de inte får i sig något, för då har de hemska dygn framför sig. Jag vill att alla ska få veta det här så att de har koll på sina hundar, vi kommer aldrig att få tillbaka vår hund.

Hon har fortfarande svårt att förstå att Berit inte finns i hennes liv längre.

– Det är det jobbigaste, att man fortfarande går och kallar, säger hon och fortsätter:

– Det är fruktansvärt jobbigt, jag skulle inte ens önska att min fiende skulle gå igenom det här.

Händelsen är polisanmäld, vilket polisen har bekräftat för Kvällsposten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN