Paul Manafort erkänner sig skyldig till brott

Av: Amanda Skagerström Lindau

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort har erkänt sig skyldig till brott i den andra delen av åtalet mot honom, skriver Washington Post.

Åtalet gäller konspiration mot USA, pengatvätt och olaglig lobbyverksamhet.

Erkännandet är en del av en överenskommelse med Rysslandsutredningens särskilda utredare Robert Mueller.

Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort.
Foto: AP TT / NTB SCANPIX
Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort.

USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort har gått med på att erkänna brott i den andra delen av åtalet mot honom, skriver Washington Post.

Åtalet gäller bland annat konspiration mot USA, pengatvätt och olaglig lobbyverksamhet och är en del av särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016.

Enligt källor till tidningen har Manafort varit motvillig till att samarbeta med Mueller, men då tiden för rättegången skjutits på flera gånger har det spekulerats om en eventuell uppgörelse.

Det är oklart om den nya överenskommelsen innebär att Manafort kommer att ge Mueller ytterligare information som innefattar Trump.

Om uppgörelsen godkänns av domaren innebär det att den andra rättegången mot Manafort, som inleds på måndag, kan komma att avslutas i förtid.

Dömd för skattebedrägeri

Paul Manafort har under de senaste månaderna suttit fängslad i väntan på rättegång, sedan han misstänktes ha försökt manipulera vittnen.

Förra månaden dömdes Manafort för bankbrott och skattebedrägeri.

Manafort anslöt sig till Trumps presidentvalskampanj i mars 2016, och tog i maj över som kampanjledare. Tre månader senare avgick Manafort, efter det att hans kopplingar till Ukrainas förre president Viktor Janukovytj uppmärksammats.

Bägge åtalen mot honom gäller hans tid i Ukraina.

Publicerad: