Ny gravstensolycka i Bollebygd – flicka bröt lårbenshalsen

En flicka i 7-årsåldern fick en gravsten över sig och bröt lårbenshalsen i går.

Händelsen inträffade i samma församling i Bollebygd där en 8-årig flicka hamnade under en gravsten och dog 2011.

Enligt kyrkoherden är det oklart om gravstenarna säkrats på den aktuella kyrkogården – trots dödsolyckan.

Händelsen på Töllsjö kyrkogård inträffade i går i samband med planteringsarbete, uppger församlingen.

– Det är en gravsten som har vält på ett sjuårigt barns ben och orsakat ett benbrott. Det är otroligt tråkigt för alla inblandade, inte minst för familjen och barnet, säger kyrkoherden Madeleine Forsberg på Bollebygds pastorat.

Kyrkogården avspärrad

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en flicka i 7-årsåldern som fått lårbenshalsen bruten.

– Jag vet att det är ett benbrott högt på benet så det stämmer förmodligen, säger Madeleine Forsberg.

– Det är en personskada på ett litet barn så vi bedömer det som väldigt allvarligt. Flickan har fått kvalificerad vård och vi hoppas nu på en god återhämtning, säger Madeleine Forsberg.

Kyrkoherde Madeleine Forsberg.
Kyrkoherde Madeleine Forsberg.

Kyrkoherden uppger att man inledningsvis spärrade av den aktuella gravstenen och därefter har polisen spärrat av hela kyrkogården.

– Vi har påbörjat säkringar av samtliga gravstenar på kyrkogården. Vi håller precis på och provtrycker och lägger ner stenar som inte klarar trycket, säger Madeleine Forsberg.

Olyckan polisanmäld

2011 dog en 8-årig flicka när hon hamnade under en gravsten på församlingens andra kyrkogård, i Bollebygd. Då säkrades samtliga gravstenar på kyrkogården i Bollebygd.

Men det är oklart om samma säkringsarbete gjordes på församlingens kyrkogård i Töllsjö.

– Jag vet att man har säkrat i Bollebgyd men jag vet inte hur är med Töllsjö. I eftermiddag ska vi sätta oss ner och ta reda på vilka åtgärder man har vidtagit under de här åren, säger Madeleine Forsberg.

Kyrkoherden uppger att församlingen i går polisanmälde den senaste olyckan. Polisen uppger att man nu bedriver en förundersökning om vållande till kroppsskada.

– Det är en olycka med en sjuårig tjej som har varit på kyrkogården med en släkting för att plantera blommor vid en släktgrav. När den vuxna släktingen planterade på framsidan så stod hon på baksidan och stenen välte över benen på henne och hon blir fast under stenen, säger Stina Frenning, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Flickan opererades under söndagen och i morgon kommer kriminaltekniker att undersöka gravplatsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN