Nyheter

Oroligt i Rosengård

avWilliam Svärd

Flera bränder och ungdomar som kastar sten mot polisen. Oroligheterna i stadsdelen Rosengård i Malmö har blossat upp på nytt.

Sedan 21-tiden på onsdagen har polisen ett 20-tal patruller i området.

Poliserna ryckte ursprungligen ut efter att ha fått larm om en brinnande bil. På plats mötte senare flera större folksamlingar med maskerade ungdomar som sparkade på lyktstolpar och kastade stenar.

Sten mot polisen

Aftonbladet har också fått rapporter om att en grupp ungdomar förskansade sig på en bensinmack genom att bygga upp någon slags stängsel mot polisen. De ska också ha tänt eld på en bil och ett släp.

– Det är svårt att säga exakt vad som har hänt och vad det beror på. Men de kastar sten mot de polispatruller vi har där, sade Sofie Österheim på Skånes länskommunikationscentral vid 22-tiden.

Blossade upp igen

Sent på kvällen startade flera nya bränder. Bland annat stacks en kiosk i brand i närheten av Rosengårdsskolan.

– Vi tyckte att det hade lugnat sig, men nu får vi rapporter om flera bränder lite här och var, sade Sofie Österheim vid halv ett på natten.

För att kunna släcka eldarna i fred har räddningstjänsten poliseskort, enligt TT.

– Det finns byggnader i närheten av kiosken, men insatschefen trodde att de skulle klara det, säger Torbjörn Krokström, inre befäl på Räddningstjänsten Syd till TT.