Nybliven make sköt sin fru och best man

avVictor Stenquist

Dubbelmord på fest
efter bröllop i Brasilien

På bröllopsfesten berättade den nyblivne maken att han hade en "överraskning".

Därefter sköt han först sin fru och sedan sin best man inför över 100 skräckslagna gäster.

Den 29-årige säljchefen Rogerio Damascena gifte sig i lördags med 25-årige Renata Alexandre Costa Coelho i staden Camaragibe i nordöstra Brasilien. Men bröllopsfesten förvandlades till ett blodbad.

Hade "överraskning"

29-åringen berättade först för de drygt 100 gästerna att han hade en "överraskning". Sedan gick han och hämtade en pistol i sin pappas bil och sköt först sin fru och sedan sin best man Marcelo Guimaraes till döds. Brudens bror sköts också, men klarade sig med livet i behåll och kunde snart skrivas ut från sjukhus.

Efter dubbelmordet valde 29-åringen att rikta pistolen mot sitt eget huvud och ta sitt liv.

Planerade mord

Enligt polisen Joao Brito är det troligt att morden var planerade eftersom brudgummen först varnat gästerna om att något skulle hända samt att han gömt en pistol i en bil, skriver AP.

Den brasilianska tidningen Terra Magazine skriver att bröllopsgäster och vänner uppgett för polisen att paret till synes hade ett fridfullt och lyckat förhållande.

– Alla var såklart chockerade. Det var ingen på plats som upptäckte något illavarslande mellan paret. Det är första gången i mitt yrkesliv då jag sett människor lämna ett bröllop, för att direkt behöva gå på en begravning, säger polisen Joao Brito till Terra Magazine.