Kristdemokraterna

Rekordlågt väljarstöd för S

NYHETER

Väljarstödet för Socialdemokraterna sjunker till sin lägsta nivå hittills, 26,7 procent, i den senaste Synovatemätningen som publiceras i Dagens Nyheter.

Foto: Mona Sahlin

Det är en minskning med 4,0 procentenheter sedan valet i september. Miljöpartiet har ökat med 3,1 procentenheter till 10,4 procent.

M minskar något

Moderaterna har ökat med 6,2 procentenheter sedan valet men minskat något från rekordnoteringen 37,5 i november och ligger nu på 36,3 procent.

Kristdemokraterna är regeringens svaga länk. Partiet har på nytt hamnat under 4-procentsspärren med 3,2 procent av väljarsympatierna, en minskning med 2,4 procentenheter. De övriga tre borgerliga partierna får dock ändå nästan egen majoritet, 49,4 procent, mot 42,2 procent för de rödgröna.

Sverigedemokraterna ökar något från november, till 4,6 procent, men ligger ändå klart under valresultatet på 5,7 procent.

Mätningen gjordes 19 november – 15 december med 2 680 tillfrågade.

KD under 4 procent

Också i TV4/Novus väljarbarometer för december hamnar Kristdemokraterna under fyraprocentspärren. KD får i mätningen stöd av 2,9 procent vilket är en statistiskt säkerställd nedgång på 1,5 procent sedan mätningen i november, skriver Novus i ett pressmeddelande.

För Socialdemokraterna fortsätter den nedåtgående trenden. Partiet får i decembermätningen stöd av 28,7 procent, en minskning med 1,2 procentenheter sedan föregående mätning.

Moderaterna får stöd av 33,4 procent av väljarna vilket är i stort sett samma resultat som partiet fick i novembermätningen.

Miljöpartiet ökar med 1,3 procentenheter till 9,5 procent.

Det samlade stödet för alliansen ligger i mätningen på 49,1 procent och för den rödgröna oppositionen på 43,5 procent, vilket är mycket nära de nivåer som gällt sedan valet.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Kristdemokraterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristdemokraterna

Miljöpartiet