Lastbil körde ned i ravin

NYHETER

En lastbil med pellets körde tidigt på lördagsmorgonen av riksväg 86 vid infarten till Liden, nordväst om Sundsvall, och landade i en tio meter djup ravin.

Två personer fördes till sjukhus i ambulans.

Orsaken till olyckan är oklar, eftersom de skadade inte kunnat höras, men enligt polisen är det mycket halt på olycksplatsen.

– Men snön var djup så de klarade sig med enbart chockskador, säger Jan Lidén, länsvakthavande vid polisen i Västernorrland.

Enligt polisen hade det snöat ymnig i Sundsvallstrakten hela natten med åtskilliga avåkningar som följd.

”Snorhalt i Västerbotten”

I Västerbotten bedömde vakthavande polisbefäl väglaget på E 4 som "snorhalt", men tillade att det inte lett till särskilt många avåkningar under natten och morgonen.

Även södra Sverige har haft problem med snö och halka. I Skåne fortsatte bärgningsarbetet efter trafikolyckor på fredagseftermiddagen och enligt polisen skedde ytterligare avåkningar under natten i samband med det. Väglaget var tidigt på lördagsmorgonen mycket dåligt och det snöade kraftigt.

Flera olyckor i Landskrona

Flera olyckor har inträffat på E 6 i höjd med Landskrona under morgonen. Vid 6-tiden hamnade en lastbil på tvären och en stund senare kolliderade en plogbil med en personbil i södergående körfält vid Glumslöv.

– Efter det skedde flera olyckor med både lastbilar och personbilar, berättar Sofie Österheim, pressansvarig vid Skånepolisen.

Inga allvarligare personskador har rapporterats, men trafiken har varit avstängd i omgångar under bärgningsarbetet. Vid klockan 8 verkade trafiken flyta på igen.

Även på Gotland uppgav polisen att vägarna var mycket hala.

TT