”Bonnie & Clyde” är fast

Av: William Svärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Greps av specialstyrkor
på en campingplats

John McCluskey hade varit på rymmen i tre veckor när han greps.
Foto: afp
John McCluskey hade varit på rymmen i tre veckor när han greps.

Jakten på USA:s mest efterspanade par är över.

Mördaren John McCluskey och hans fästmö Casslyn Welch greps i natt av specialstyrkor på en campingplats.

Foto: afp
McCluskeys fästmö och kusin Casslyn Welch misstänks ha hjälpt till vid flykten.

Det blev tre veckor i frihet för paret som kallats ”Bonnie & Clyde”.

De har jagats av ett massivt polisuppbåd ända sedan Welch hjälpte sin fästman och kusin McCluskey att bryta sig ut från ett fängelse i Arizona.

Hjälten i dramat är en uppmärksam skogsvakt som såg en oövervakad eld och en bil som var parkerad misstänkt långt in i buskarna.

Tänkte skjuta

Han larmade polisen som kallade in en SWAT-styrka, rapporterar AP.

Specialpoliserna omringade diskret lägret med duon. När de stormade fram ur buskarna sträckte sig Casslyn Welch efter en pistol som hon hade nedstucken i byxorna vid svanken, men hon hann aldrig använda den innan hon blev övermannad.

McCluskey låg på marken med jeans och bar överkropp när polisena grep honom.Han sade efteråt att han hade ett vapen i tältet och skulle ha skjutit mot poliserna om han fått tag i det.

– Vi var övertygade om att det skulle sluta i en blodig skottväxling, säger den lättade polischefen David Gonzales till CNN.

Misstänkta för nya mord

Jakten på paret har sträckt sig över halva USA. Polisens senaste teori har varit att de strök längs gränsen mot Kanada, men när de till slut greps var det i Arizona, bara ett tiotal mil från fängelset.

Under sin flykt misstänks de har gjort sig skyldiga till flera brott, bland annat mordet på ett äldre par som hittades i en utbränd husvagn.

McCluskey rymde den 30 juli tillsammans med mördarna Tracy Province och Daniel Renwick efter att Casslyn Welch slängt en avbitartång över fängelsestängslet.

Renwick greps redan efter ett par dagar i Colorado och Province åkte fast utanför en kyrka i Wyoming den 9 augusti.

Publicerad: