Nyheter

Omdiskuterad vågen på moderatmötet

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Kallas för dålig smak

Foto: http://www.moderat.se/web/Gunnar_Axen_2.aspx

På bilden gör ett gäng glada moderater vågen innan Gunnar Axéns tal om sjukförsäkringsreformen.

Osmakligt, enligt bloggare.

Ett uttryck för god stämning, enligt Axén. 

Gunnar Axén, ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, lade själv ut bilden på sin blogg efter valupptakten Valfokus i Upplands Väsby i början av februari.

På bilden gör ett konferensrum fullt av moderater vågen och Axén skriver: "Själv bidrog jag med att hålla ett utbildningspass om sjukförsäkringsreformen. Stämningen var på topp och åhörarna gjorde vågen redan innan jag började tala."

"Osmakligt"

Bilden har skapat debatt på internet. Många har twittrat och bloggat om hur osmakligt det är av moderaterna att göra vågen åt den omdiskuterade reformen som kritiserats för att vara omänsklig och tvinga sjuka ut på arbetsmarknaden. Eller som bloggen Alliansfritt Sverige uttrycker sig: "en reform som tvingat sjukskrivna att säga upp sig från arbeten, och cancer har inte varit något skäl att slippa skickas till arbetsförmedlingen".

Gunnar Axén förklarar för Aftonbladet att bilden togs innan han började tala.

– Det var så god stämning i rummet, en härlig samling av glada moderater, och vågen var ett uttryck för just den goda stämningen. Folk började göra vågen när jag sa att jag skulle ta en bild till min blogg, säger Axén.

"Glad och stolt"

Men han förklarar att stämningen fortfarande var god efter att han var klar med sitt föredrag.

– Jag är glad och stolt över sjukförsäkringsreformen som hjälpt många att komma tillbaka till arbetslivet. Jag har träffat så många svenskar som känner det som att de nu fått en ny chans i livet, säger Gunnar Axén.

”När moderater gör vågen för sämre sjukförsäkring läggs grunden för valnederlag”, skriver en annan bloggare.

Men Gunnar Axén säger att han inte märkt något av att hans blogginlägg kritiserats hårt på nätet och han förstår inte heller varför.

– Vi har gjort vägen kortare till arbetslivet, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: