”Detta är ett hittepå-trams”

NYHETER

Aftonbladets Malin Wollin om varningarna att resa med barn

Aftonbladets kolumnist Malin Wollin som är trebarnsmamma, tycker att larmet om att det skulle vara farligt att åka med barn är starkt överdrivet.

– Det är rent hittepå-trams, säger hon.

Foto: Malin Wollin.

Malin Wollin reste med familjen till Kanarieöarna när minstingen Arvid var fem månader.

– Det gick bra. Han låg ju bara där, ammade, låg i vagnen, ammade och sov igen. Det farliga är ju med de större barnen, att de ska drunkna i poolen eller halka på plattorna där.

Onödig stress

Hon tycker att läkarna och forskarna som nu avråder barnfamiljer med små bebisar från att åka till utlandet överdriver faran.

– Fan vad löjliga vad de är. Vad ska barnen som bor i dessa länder göra då? Ska de åka till Sverige och bo här för att känna sig trygga?

Är det för mycket bannor och pekpinnar för barnfamiljer?

Ja, och det skapar onödig stress hos människor. Det finns en massa "hittepå-trams" som man tycker att folk ska lägga tid på.

Läxor och nyttig mat

Hon tycker vi ska lägga ner mer tid på det som verkligen är relevant.

– Som att man ska hjälpa till med barnens läxor, lyssna på barnen, ge dem hyfsat vettig mat och att man ska vara med dem i stället för den här sortens i-landsskit som inte är väsentlig!

Klimathot och ekonomi

Enligt Malin Wollin borde resedebatten snararare handla om klimathotet och om hur mycket pengar vi lägger på resorna och hur det påverkar familjen.

– Vi jobbar ihjäl oss och tar inte hand om våra relationer ordentligt, för att vi ska ha råd att åka till Thailand och bli magsjuka. Det är trams, varför ska alla åka dit? Om vi hittar på ett resmål på månen – ska vi åka dit också då?