Här bet rottweilern sin ägare svårt

NYHETER

Kvinnan: Jag har djupa sår

TIMRÅ. Rottweilern gick till attack mot sin 31-åriga ägare som bets svårt. Åskådare grät och chockades.

– Kvinnan skrek hjälp, hjälp, han dödar, mig han dödar mig. Det var blodigt och fruktansvärt hemskt, säger ett vittne.

I går arrangerades en hundutställning utomhus med ca 200 djur i Timrå utanför Sundsvall. Bland annat fanns ett 30-tal rottweilers på plats. Stämningen var lättsam. Men när en kvinna arbetade med sin rottweiler gick något fel. Ett vittne på plats med sina barn, 9 och 4, berättar:

– Utseendet på hunden skulle bedömas av domaren när den plötsligt reagerade och bet tag i kvinnans arm. Den slet ner henne på marken och attackerade, attackerade och attackerade. Kvinnan skrek hjälp, hjälp, han dödar, mig han dödar mig. Man såg att hon var allvarligt skadad.

Blod framför barnen

– Det var blod och fruktansvärt hemskt, det värsta jag någonsin sett. Jag höll för ögonen på barnen och hade så ont i magen efteråt. Jag och flera andra var helt chockade och gick hem, säger vittnet.

Kvinnans man kom till undsättning och lyckades få loss den ursinniga rottweilern. Den skadade kvinnan är 31, kommer från Mellansverige och föder upp rottweilers. När Aftonbladet talar med henne ligger hon inskriven på Sundvalls sjukhus med dropp på grund av djupa bettskador. Hon mår psykiskt dåligt.

"Jag har ont nu"

– Jag har djupa sår och ont i handen och armen. Jag blir kvar här tills i morgon i alla fall.

Hunden som bet henne är fem år.

– Han kommer att avlivas, men jag och min man vet inte när. Han har aldrig gjort så här tidigare, något har hänt med honom. Det kan vara någon sorts sjukdom. Det är jättejobbigt eftersom det är min hund, suckar hon.

Kvinnan berättar att hon ändå kom relativt lindrigt undan.

– Det hade kunnat gå betydligt värre. Men min man hjälpte mig.

Arrangör: Oacceptabelt

Ulf Ankarberg är upprörd ordförande för arrangören, Timrå brukshundsklubb.

– Något sådant här har aldrig hänt tidigare här. Det är bedrövligt att en hund på 50 kilo kan göra så här helt oprovocerat. Det hade ju kunnat vara ett barn eller vem som helst.

– Vi kommer att rapportera den här händelsen till Svenska brukshundsklubben som oacceptabelt beteende, säger Ulf Ankarberg.