Stigsson gifter sig – med sitt offers advokat

NYHETER

Sparkade generalen dömdes för hustrumisshandel – nya kvinnan försvarade hans exfru

Foto: ANDREAS BARDELL
FÖRLORADE ALLT Tony Stigsson, 53, på promenad med sin blivande fru, var ÖB:s närmaste man. Men när han anmäldes för hustrumisshandel avslöjades ett parallellt liv med sexuella utsvävningar, slarv med hemliga handlingar och våld.

Generalmajor Tony Stigsson, 53, förlorade allt efter fängelsedomen för hustrumisshandel.

Men nu har den avskedade officeraren startat ett nytt liv – med sitt offers advokat.

På fredag gifter de sig.

– Vi är lyckliga, livet leker, säger han.

Som chef för operativa insatsledningen var generalmajor Tony Stigsson ÖB:s närmaste man och en av Sveriges högsta officerare. Men när han anmäldes för misshandel av sin hustru avslöjades ett parallellt liv med grova sexuella utsvävningar, slarv med hemliga handlingar och våld.

Han dömdes till tre månaders fängelse och i maj 2008 fick han sparken från Försvarsmakten. Sedan dess har han levt sitt liv i det tysta. I ett rött radhus i utkanten av en liten mellansvensk stad har han hittat lyckan.

Med sin tidigare frus advokat.

Nu bor exofficeren hemma hos den 46-åriga kvinnan. På ringfingret bär hon en glänsande guldring och på fredag ska de gifta sig.

”Livet leker”

När Aftonbladet träffade Tony Stigsson i hemmet i går valde han att kommentera giftermålet.

– Vi är glada och lyckliga och har det bra. Livet leker och det ska bli kul på fredag, säger han.

Hur han försörjer sig nu och vad han sysslar med vill han inte avslöja. Men han berättar att han kämpar för upprättelse mot flera myndigheter som han anser har behandlat honom felaktigt.

– Det finns hur mycket oegentligheter i det här som helst, titta på hur Försvarsmakten agerat. Titta på hur Säpo har agerat. Jag har hur många exempel som helst, jag håller på med en process nu med Justitieombudsmannen, säger Tony Stigsson.

Den blivande fru Stigsson är delägare i en mindre advokatbyrå och praktiserar bland annat familjerätt.

I oktober 2006 fälldes hon av Advokatsamfundets disciplinnämnd för att allvarligt ha brutit mot yrkesreglerna – samtidigt som hon representerade Stigssons exfru hade hon en relation med honom.

Skulle inte anmäla

Exfrun var under flera år ovetande om relationen och hon anförtrodde advokaten bland annat hur hon blev misshandlad av Tony Stigsson. Advokaten ska då ha sagt åt henne att inte anmäla till polisen, skriver Advokatsamfundet i beslutet.