Nyheter

Flygtrafiken till Aten stoppad

Av: 

Mikael Löfström

NYHETER

På grund av generalstrejken i Grekland stoppas delar av flygtrafiken till och från Atens internationella flygplats.

Mellan 08.00 och 12.00 och 18.00 och 24.00, under både tisdagen och onsdagen, är flygtrafiken helt avstängd.

Även tåg- och busstransporter anslutna till flygplatsen kommer att vara avstängda. Detta uppger den internationella flygplatsen i Aten på sin hemsida.

Grekland är ett av svenskarnas populäraste resmål. Svenska resebyråer har tiotusentals resenärer i landet varje vecka.

Oroliga resenärer

Enligt resebyråernas presstjänster kommer deras resenärer på plats i Grekland inte påverkas särskilt av generalstrejken. De flesta svenskarna befinner sig på öar, där turismen är viktig. Detta gör att strejken inte slår lika hårt som i huvudstaden Aten och runtom på fastlandet.

– Vi får en del samtal från oroliga resenärer. På vissa håll har det varit elavbrott eftersom elverken också deltar i strejken. Somliga har även haft problem med att ta ut pengar i uttagsautomater, uppger Apollos pressjour.

Försenade flyg

Svenska charterresenärer flyger inte via Atens internationella flygplats, därför påverkas de inte direkt av strejken på flygplatsen. Men indirekt får det ändå konsekvenser. Elverken strejkar vilket har orsakat strömavbrott, även på semesterorterna.

– Vi har ett flyg från Arlanda till Rhodos i morgon förmiddag som kommer att vara en timme och 45 minuter försenat. Jag har haft kontakt med alla våra resmål. Förutom flygtrafiken flyter allt på som vanligt, säger Magdalena Öhrn, informationschef på resebyrån Ving.

Magdalena Öhrn uppmanar resenärer på plats i Grekland, även ute på öarna, att ordna kontanter eftersom bankernas strejker även påverkar öarna.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: