Nyheter

Tysk byggde tortyrkammare i telefonkiosk

Av: 

Sofi Tagesson

NYHETER

30-åriga tysken Thomas Fischer drömde om att tillfångata och tortera en kvinna.

Han byggde om en telefonkiosk till en tortyrkammare. Sedan kidnappade han en kvinna.

Men kvinnan kunde fly när Fischer glömde att låsa dörren.

I en ljudisolerad telefonkiosk planerade Thomas Fischer att hålla en kvinna fången och tortera henne. Han förberedde sig noga.

Övade på skyltdocka

Fischer skaffade skalpeller, sprutor och nålar, sedan övade han på att utföra tortyren på en skyltdocka, skriver Daily Mail. Han fyllde lägenheten med konserver och pasta, han skyddade sina fönster med folie och taggtråd. Utanför dörren till sin lägenhet satte han upp en kamera för att kunna se vem som kom – allt för att kunna stanna inomhus med sitt offer en längre tid utan att bli upptäckt.

– Det är uppenbart att lägenheten var tänk som en isolerad plats under en längre tid, säger åklagare Wilhelm Möllers till Daily Mail.

Till sist riggade Thomas Fischer den ljudisolerade telefonkiosken med åtta stycken bomber – bomber som skulle avsluta kvinnans liv när han var färdig med tortyren.

Kidnappade kvinna på gatan

I fredags ansåg Fischer att han var redo, efter flera månader av förberedelser, och kidnappade en 26-årig israelisk kvinna i Hamburg. Han hade blivit presenterad för 26-åringen av en vän, men de hade inget förhållande. Han satte på henne handbojor och stängde in henne i tortyrbåset, den ombyggda telefonkiosken.

Men Fischer glömde att låsa dörren till tortyrkammaren.

Kvinnan lyckades fly genom att kasta sig ut genom ett fönster i lägenheten. Fischer sprang efter henne, men hann inte ikapp.

Den planerade fångenskapen på flera månader slutade efter bara två timmar. 26-åringen larmade polis som kunde gripa Fischer i lägenheten.

”Inte alla hästar hemma”

Bomberna, som inneslutits i brandsläckare, var så instabila att polisen tvingades evakuera 300 människor i området när de genomsökte Fischers lägenhet. Polisen har också hittat flera vapen i lägenheten, bland annat en handgranat och en pistol. Fischer har vägrat att säga ett ord sedan han greps.

En arbetslös trädgårdsmästere som ofta träffade Fischer på ett vandrarhem i staden berättar för The Hamburger att Fischer brukade köpa öl till hemlösa, men att han aldrig drack själv, att han blev stel när någon kvinna gjorde dem sällskap och att han frågade var han kunde köpa en pistol.

– Han hade inte alla hästar hemma – du behövde inte vara psykolog för att fatta det. En gång hade han med sig en kanin i en låda. ”Snälla döda den åt mig, jag vill äta”, sa han, säger trädgårdsmästaren.

– Många av oss är galna, men vi är inte sjuka i huvudet som han. Jag tror att Thommy kommer att få det bra i fängelset – säker i sin egen lilla värld, säger trädgårdsmästaren till The Hamburger Post.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: