Polisens film från mc-jakten saknas

avDavid Nannini Nilsson

1 av 2 | Foto: Foto: BJÖRN LOCKSTRÖM
Bommen där vansinnesfärden fick ett olyckligt slut.

Polisen har ingen övervakningsfilm från biljakten som slutade med en dödskrasch i södra Stockholm i förrgår.

Orsaken är enligt polisen ett tekniskt fel.

I förrgår kväll jagade polisen en 22-årig man och hans 17-åriga flickvän som färdades på en motorcykel i hög hastighet genom södra Stockholm.

Polisens efterföljande, som skedde med polisbilar och en polishelikopter, slutade med att 22-åringen kraschade in i en vägbom i 200 kilometer i timmen och avled. Hans 17-åriga flickvän Veronica Temel överlevde kraschen och har i en intervju med Aftonbladet anklagat poliserna för att ha orsakat hennes pojkväns död.

– Polisen har tagit min pojkväns liv och det går inte att ersätta, säger hon till Aftonbladet.

Polisen menar däremot att inga fel begåtts i samband med efterföljandet.

– Ingenting tyder i nuläget på att vi handlat annat än korrekt, har Karin Solberg, informationsansvarig vid Söderortspolisen, sagt till Aftonbladet.

Nu visar det sig att det inte finns någon övervakningsfilm från polisens helikopter. Övervakningsfilmen hade eventuellt kunnat visa om efterföljandet gått rätt till.

– Det finns inte någon film på grund av ett tekniskt fel. Om jag förstod det rätt har det inträffat någon sorts glapp, men jag kan inte svara på de frågorna, säger Andreas Brånstad, polisinspektör vid polisen i Söderort.

Varg Gyllander, pressekreterare vid rikskriminalpolisen, bekräftar att det inte finns någon övervakningsfilm från helikoptern men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

– Vi svarar inte på några frågor, säger han.