Adam: Jag är utsatt för en konspiration

Hur många som gett Adam Öhman pengar vet ingen. På den hårt ansträngda bedrägeriroteln i Huddinge ligger fler anmälningar. Enligt Adam själv har kvinnorna polisanmält honom som hämnd.
Hur många som gett Adam Öhman pengar vet ingen. På den hårt ansträngda bedrägeriroteln i Huddinge ligger fler anmälningar. Enligt Adam själv har kvinnorna polisanmält honom som hämnd.

Adam Öhman säger att kvinnorna polisanmält honom som hämnd.

– Det finns en galen besvikelse från flera, säger han.

Han säger att han kan bevisa, med dokument och inspelningar, att han är utsatt för en konspiration. Som anstiftare pekar Adam Öhman ut kvinnan som anmälde honom redan i mars 2010.

– Jag har inte fått någon halv miljon av henne, som hon påstår. Däremot är jag skyldig henne 150 000. Självklart ska jag betala tillbaka.

– Men hon anser sig lurad och har kontaktat en massa andra människor.

”Har avtjänat mitt straff”

Enligt Adam Öhman har kvinnan förmått flera personer att vilja hjälpa henne hämnas.

Susanna Östbergs pengar har gått till deras gemensamma liv tillsammans, menar han. Han är inte skyldig henne något.

– Men hennes föräldrar förbjöd henne att träffa mig sedan de fick veta att jag suttit inne, säger Adam Öhman.

Du är dömd 2010 i Norrköping, bland annat för 46 liknande bedrägerier?

–Jag kan inte säga att jag var helt oskyldig där. Men jag har avtjänat mitt straff.

För de brotten är du skyldig 800 000 kronor. Kan du betala tillbaka?

– I dagsläget inte, så klart. Jag ska ansöka om skuldsanering. Och just i dag har jag fått ett jobb, som försäljare av tvättmedel.

Adam Öhman har dömts tidigare

1993: Sex års fängelse för dråp. Vid ett bråk utanför en krog på Tavastgatan i Stockholm stack han en stilett i halsen på en annan man.

2008: Villkorligt och dagsböter i Uppsala tingsrätt för bedrägeri. Då hade han redan begått nya bedrägerier, och fortsatte.

2010: Två och ett halvt års fängelse i Norrköpings tingsrätt, fälld på 34 punkter för bedrägeri, grov förskingring, urkundsförfalskning, olovligt förfogande, olaga hot. Enligt domen har han kommit över pengar och varor till ett värde av 800 000 kronor.

Publisert: