Nu fängslas farbroderns hela släkt

1 av 2 | Foto: Gripandet Jang Song Thaek grips.
NYHETER

Jang Song Thaek avrättades den 13 december.

Nu sätts hundratals av hans släktingar i arbetsläger.

– Det var inte bara hans nära släktingar, också långväga, som hans pappas släktingar, säger en källa till nyhetssidan Daily NK.

Kim Jong-uns ingifte farbror, Jang Song Thaek, avrättades förra fredagen efter anklagelser om att han planerat en statskupp.

En nordkoreansk källa berättar nu för Daily NK om hur Jang Song Thaeks släktingar fängslats och satts i arbetsläger.

– Runt klockan tio på kvällen den trettonde, dagen efter Jang avrättades, kom beväpnade män från säkerhetsmyndigheten, säger källan till hemsidan.

– De förde bort några hundra personer. Såvitt jag vet togs de till politiska fängelseläger, fortsätter hen.

Långväga släktingar

Det var inte bara nära släktingar till Jang som fördes bort, utan även mer långväga släktingar som inte funnits i hans direkta närhet.

Enligt källan så ska många i Nordkorea ha förvånats över styrets beslut av avrätta Jang. Men nu ska rädsla sprida sig då hela familjer förts bort i vissa områden.

På grund av de allvarliga brotten som Jang anklagades för så tror många att hans familj också kommer att avrättas. Andra menar att de sätts bakom lås och bom på livstid.

Skarpa straff väntar

När det blev känt att Jang avsatts anmälde sig flera människor, med koppling till honom, frivilligt till statens ”revolution” – jordbruk eller gruvdrift i arbetsläger.

– Det verkar som att de försöker ta på sig ett straff för att undgå ett annat, mer kraftfullt. Men de kommer inse att det blir svårt att fly på det sätter. Jangs brott är kontrarevolutionärt och mot partiet, givetvis kommer de säga att hans familj utmanade systemet. Skarpa straff är att vänta, säger källan.