SD-planen: sno väljare från S

Av: Matilda Rangborg

Publicerad:
Uppdaterad:

LO-kvinnor främsta målgruppen

Sverigedemokraterna vänder sig till kvinnor i offentlig sektor för att växa. Det är strategin bakom partiets program om arbetsmiljöfrågor som just antagits på Landsdagarna.

– Vår absolut största tillväxtpotential ligger hos kvinnorna i LO-kollektivet, säger Mattias Karlsson (SD) som arbetat fram inriktningsprogrammet om arbetsmiljöfrågor.

Sverigedemokraternas strategi för att växa ytterligare är att attrahera den grupp man hittills misslyckats med att nå, kvinnorna i offentlig sektor. De som ofta ofrivilligt arbetar deltid inom vården, och som drabbas av ofrivilligt delade turer – arbeten där arbetspassen innehåller oavlönade håltimmar.

Vill nå arbetarkvinnor

– Det är ett strategiskt tänk som ligger bakom att vi satsar på de här frågorna. Vi har frågat oss varför det är de manliga arbetarna stödjer oss mest i LO och inte kvinnorna, säger Mattias Karlsson som sitter i partistyrelsen.

För att nå arbetarkvinnorna lanserar Sverigedemokraterna nu ett inriktningsprogram för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Det är första gången som partiet överhuvudtaget har en politik inom området arbetsmiljö. Delar av programmet presenterades redan under Almedalsveckan i somras och enligt Mattias Karlsson kunde man direkt därefter se att fler kvinnor sökte sig till Sverigedemokraterna.

”Ökad tyngd”

– Nu får vi en ökad tyngd att driva den  här politiken i valrörelsen och ta upp kampen med Socialdemokraterna, det här har ju alltid varit deras frågor. De har ett orimligt stöd och det vill vi konkurrera med, säger Mattias Karlsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN