Flicka ville dölja julklapp – sa att hon blivit bestulen

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Åttaåriga dottern berättade för Emil Petersson att hon blivit bestulen på onsdagskvällen. Hans inlägg på Facebook om händelsen fick stor spridning – men snart fick han veta sanningen, skriver Ölandsbladet.

– Vi konfronterade henne på morgonen, hennes historia stämde ju inte, säger Emil Petersson till Aftonbladet.

I ett inlägg på Facebook beskrev Ölandsbon Emil Petersson hur hans åttaåriga dotter hade blivit rånad. Enligt dottern hade en man följt efter henne och velat ha hennes godispengar. Efter en stund hade hon gett mannen de 50 kronorna, rapporterar Ölandsbladet.

– Jag frågade om någon hade sett något som kunde kopplas till det här. Jag sammanfattade det hon hade sagt, säger Emil Petersson.

På grund av den goda inlevelsen och det trovärdiga intrycket köpte han dotterns historia rakt av. Facebookinlägget tog snabbt fart och var till slut uppe i 500 delningar. Och tack vare spridningen kunde informationen nå en person som satt på sanningen. Krukmakeriet i Resmo hörde av sig och berättade att flickan varit där och köpt en julklapp för pengarna. Historien om stölden var således bara påhittad för att hemlighålla klappen.

– Vi konfronterade henne på morgonen, hennes historia stämde ju inte.

Korrigerade felsteget

Emil fick plocka bort inlägget och skriva ett nytt med den nya informationen. Han menar att han lärt sig ett och annat om hur fort information kan spridas och hur viktigt källkritik är.

”Det kan vara så att den lilla damen sitter inne på stora teatertalanger”, skriver han i det nya inlägget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Öland

Facebook

Jul