Nyheter

Flickor till sjukhus efter nollning

Av: 

Linda Hjertén

TT

NYHETER

Nollningen gick överstyr.

Tre gymnasieflickor fick föras till sjukhus efter att ha alkoholförgiftats.

Fyra gymnasietjejer i Varberg fick  i måndags kväll  föras akut till sjukhus efter att en gymnasienollning spårat ur på måndagen, skriver Hallands Nyheter på nätet.

Intensivvård

Tre av flickorna, mellan 16 och 17 år gamla, var så svårt alkoholförgiftade att det krävdes intensivvårdsbehandling.

En av dem var så illa däran att hon fick föras till sjukhuset i ambulans - de andra fick hjälp av vänner att ta sig till akuten.

Storasystern till en av de drabbade tjejerna är glad över att hennes lillasyster klarat sig – enligt henne hade systern fått i sig 3,7 promille alkohol.

– Hon mår bättre nu. Hon har fått komma hem. Men hon kommer inte att kunna gå till skolan på några dagar nu. Hon har hjärnskakning. Hon är mest trött nu, säger storasystern till GT.

På Hallands sjukhus dit flickorna fördes är avdelningschefen beklämd att ungdomar utsätter sig för den här typen av livsfara som en stor mängd alkohol är förenat med.

– Vad jag förstår på ungdomarna så dricker de på ett sådant sätt att någon som är nykter ser till att den andra dricker så mycket alkohol som möjligt, säger Marie Persson, avdelningschef på barnakuten på Hallands sjukhus Varberg till tidningen.

"Rannsaka sig"

På skolan där de tre flickorna går spårade en  nollning ur så sent som förra året och på skolan säger  man nu att från skolans håll måste rannsaka sig.

– Först och främst blir jag besviken över eleverna som arrangerat nollningen. Sen blir jag upprörd över att elever överhuvudtaget ställer upp på det. Jag blir förstås även orolig för de elever som nu farit illa, säger en av rektorerna till Hallands Nyheter.

Polisen har nu inlett en utredning med rubriceringen brott mot alkohollagen.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter