Israeliskt barn dödat av Hamasgranat

1 av 5 | Foto: Israeliska hjälparbetare och soldater undersöker skadorna mot en synagoga efter Hamas raketattack.
NYHETER

En fyraårig pojke i Israel har dödats i en granatattack från Hamas.

Det är det fjärde civila dödsoffret på den israeliska sidan i den 46 dagar långa upptrappningen av konflikten.

Fyråringen dog när en granat slog ner i en bil Sdot Negev-kommunen i centrala Israel i går. Flera granater träffade området och Hamas har tagit på sig attacken. De hävdar att granaterna var ämnade för den internationella flygplatsen Ben Gurion.

Pojkens död tros sätta hård press på Benjamin Netanyahu att få stopp på raket- och granatbeskjutningen från Gaza.

Netanyahu sa under gårdagen att kondoleanser framförts till pojkens familj och att Israel nu kommer att svara kraftfullt på den dödliga attacken från Hamas, rapporterar AP.

Militären skickade meddelande

Enligt Israels militär ska granaten som dödade pojken ha skjutits från ett område precis intill en FN-skola som för tillfället gjorts om till ett boende för Gaza-bor som blivit av med sina hem.

Militären skickade i går ut ett automatiskt telefonmeddelande till boende i Gaza: ”Hamas har beslutat att gå i krig igen”.

Och boende som bott i närheten av de ställen från vilka Hamas skjutit raketer uppmanades att genast ge sig av.

Under gårdagen utförde Israel minst 35 luftanfall mot mål i Gaza.

45 personer skadades när ett bostadshus träffades i Gaza City.

”Sköt spioner”

Hamas har å sin sida skjutit över 100 raketer mot Israel under samma tid. I södra Israel skadades tre personer när en raket från Gaza slog ner i en synagoga i staden Ashdod.

Samtidigt sköts 18 personer i Gaza som påstås ha verkat som israeliska spioner. Sex av dem sköts när de stod uppradade med säckar över sina huvuden utanför en moské.

De som sköt ska enligt vittnen ha burit Hamasuniformer, rapporterar TT. Skjutningarna kom som svar på de dödliga luftattacker mot tre ledande Hamasmilitärer som Israel tidigare har utfört.

Den nuvarande upptrappningen mellan Israel och Hamas har pågått i mer än sex veckor. Mer än 2 000 palestinier har dödats i israeliska attacker. 68 israeler har dött. I tisdags blossade striderna upp igen efter att samtal om ett eldupphör brutit samman.