Trafikolyckor orsakar stora problem på E4

avAnna-Cajsa Torkelsson, Joakim Magnå

NYHETER

Flera trafikolyckor har inträffat i annandagstrafiken på E4.

Det var begränsad framkomlighet mellan Linköping och Norrköping efter två olyckor på samma sträcka, enligt räddningstjänsten.

En kollision mellan två bilar orsakade problem söder om Gränna.

Foto: Niklas Luks

En personbil körde in i mitträcket på E4 strax innan Norsholmsbron utanför Norrköping. Larmet kom vid 16.45 på tisdagen.

Vägen var vid 17-tiden helt avstängd i norrgående riktning med långa köer som följd, uppger Räddningstjänsten Östra Götaland. Vid 17.15 hade en fil öppnats för trafik med reducerad hastighet.

De två personerna i bilen skadades lindrigt.

Vid 18.11 kom larm om ännu en olycka nära Norsholmsbron. Fyra personbilar var inblandade, men ingen person skadades.

Båda olycksplatserna var helt uppstädade vid 19.30-tiden.

– Då flöt trafiken på igen. Det var inga personskador i den senaste olyckan, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Olyckorna orsakade långa köer.

– I början var det kaos. Men det var inte stopp så länge utan ett körfält började rulla ganska omgående, säger Mariana Persson.

Kollision i Gränna

Tidigare, vid 15.30-tiden, inträffade en kollision mellan två bilar strax söder om Gränna, mellan Hotell Gyllene Uttern och Västanå slott på E4.

Fem personer var inblandade i olyckan och fyra ambulanser skickades till platsen. Ingen skadades i olyckan men den orsakade inledningsvis störningar i trafiken.

– Någon skaderapport har inte kommit än så hur läget ser ut för de inblandade kan jag inte svara på, sa Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Olyckan orsakade störningar i trafiken och till en början var bara en fil öppen för trafik i södergående riktning. Vid klockan 16.30 uppgav polisen att bilarna är bortbärgade och att trafiken rullar på. Man meddelar också att ingen av de inblandade är allvarligt skadad.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Gränna