Trump delar blodig CNN-bild – ”finns en gräns”

avStaffan Dickson

NYHETER

Donald Trump släpper inte hatet mot CNN ens till jul.

På ett bildmontage som presidenten sprider på Twitter syns han med en CNN-logga utsmetad i blod på sin skosula.

”Det finns en gräns och det här är att gå över den”, skriver The Hill-kolumnisten Joe Concha.

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

”Börsen sätter rekord efter rekord och arbetslösheten är den lägsta på 17 år. Trump-administrationen har åstadkommit så mycket, kanske mer än någon annan president gjort under sitt första år. Tyvärr kommer det aldrig rapporteras korrekt av Fake News Media!”

Twitter-användaren ”oregon4TRUMP” svarade med orden ”Tack president TRUMP!!” och en så kallad meme som visar presidenten i en limousine och texten ”WINNING”. Under Trumps skosula syns en blodig CNN-logga.

”En skam”

Efter att Donald Trump retweetat bilden har många svarat att det är olämpligt att sprida sådana hatiska budskap på julen.

Menaka Doshi på Bloomberg Quint skriver på Twitter att det är en skam att ett statsöverhuvud nedlåter sig till något sådant.

”CNN-stämplat blod på hans skosula. Retweetat av USA:s president på julafton”, skriver CNN-profilen Jake Tapper på Twitter.

ABC:s politiske kommentator Matthew Dowd har pratat med kristna evangeliker som enligt honom nu frågar sig om Trump är ”en ledare som representerar Jesus kärleksbudskap”.

”Presidenten måste radera det här. Kritik är helt okej om den är motiverad, men blod på sulan är att gå för långt. Det finns en gräns och det här är att gå över den”, skriver The Hill-kolumnisten Joe Concha.

Det här är långt ifrån första gången som Donald Trump sprider den här typen material om CNN. I somras delade presidenten ett videomontage som visar hur han slår ner en man med CNN:s logga över ansiktet.

ARTIKELN HANDLAR OM

CNN