Höggs ihjäl vid akuten

NYHETER

Pappa attackerade misstänkta biltjuvar

När biltjuven svingade ett basebollträ drog pappan kniv.

Hugget träffade rakt i hjärtat.

Efter dådet flydde den misstänkte mördaren in på akuten på Södertälje sjukhus.

Offret och gärningsmannen har enligt polisen aldrig träffats tidigare. Polisen är mycket förtegen om vad som egentligen hänt.

Sonen var med

Men enligt uppgifter till Aftonbladet skulle den 42-årige pappan försöka hindra tre okända män från att stjäla hans bil.

Han hade besökt akuten i Södertälje med sin son som skadats på en handbollsträning. När sonen blivit omplåstrad och de skulle åka hem pågick bilstölden.

När biltjuvarna blev avbrutna drog en av dem, en 42-årig man från Stockholm, ett baseballträ.

Pappan svarade med att dra fram en kniv som han högg i bröstet på 42-åringen.

- Mannen avled på Södertälje sjukhus i samband med brottet. De anhöriga är inte underrättade, säger Mark Scott vid polisen i Södertälje.

Flydde in på akuten

Pappan, som nu misstänks för mord, flydde in på sjukhusets akutmottagning, där stor oro uppstod. Polis kallades till platsen och sjukhuspersonalen gick snabbt ut med en varning till övriga avdelningar.

- De ringde från akuten och sa att vi skulle låsa dörrarna, att någon var bråkig, säger Susanne Lindholm, sjuksköterska vid BB.

-Jag blev chockad, säger kollegan Sara Can, och tillägger att det finns många kulvertar under sjukhuset där det går att gömma sig.

Pappan kunde gripas av polis inne på sjukhuset cirka en och en halv timme efter mordet. Flera poliser bevakade sjukhusområdet och sökte efter spår utanför akutingången.

Blodspår i snön framför uppfarten genomsöktes noga. En kvinna från sjukhuset som ingrep omedelbart efter knivslagsmålet berättar:

- Jag lyfte honom i skinnjackan, han låg här, säger hon och pekar på asfalten utanför ingången till akuten.

Misstänkt

Den knivskurne mannen bars omedelbart in på sjukhuset, där hjärt- och lungräddning påbörjades. Men hans liv gick inte att rädda.

I går kväll anhölls pappan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Marieke Johnson