Regeringens inre liv blottat av Bodström

NYHETER

Kärleken mellan Erik Åsbrink och Ylva Johansson har fått långtgående följder för regeringen.

Numera är dans förbjudet på personalfesterna.

Det avslöjade Thomas Bodström i radioprogrammet Sommar.

Justitieminister Thomas Bodström debuterade i går som sommarpratare. Insprängt mellan åsikter om EU och barnuppfostran avslöjade han flera saker om det inre livet i regeringen.

Drastiska åtgärder

Bland annat berättade han att Göran Persson vidtog drastiska åtgärder efter att förhållandet mellan dåvarande ministrarna Erik Åsbrink och Ylva Johansson blev känt.

- Det här orsakade som bekant problem i regeringen och för att inte det ska upprepas har vi inte längre dans när vi efter vissa regeringsöverläggningar har fest på Harpsund, berättade Bodström.

Bäst på fest

Han chockade också lyssnarna med avslöjandet om att folkhälsominister Morgan Johansson inte är lika moralistisk privat som offentligt.

- Faktum är att han är bäst i regeringen på att festa.

För musiken i programmet stod justitieministerns kollegor i regeringen. Ministern själv har enligt egen utsago allt för dålig musiksmak för att få välja själv. Gunnar Lund fick med Bruce Springsteens "Hungry heart" med motiveringen "att den är både macho och känslosam - precis som vi på finansdepartementet".

Bosse ville mest

Alla ministrar föreslog en låt var. Förutom Bosse Ringholm - som ville ha med fyra låtar.

- Det säger en hel del om Bosses syn på finansministerns ställning i regeringen, menar Bodström.

En av låtarna Ringholm ville höra var "Vår julskinka har rymt".

Om Ringholm någon gång får sommarprata hoppas vi att han gör precis som Bodström och överlåter valet av musik till kollegorna.

Förslagsvis Leif Pagrotsky. Eller varför inte Morgan Johansson.

Ministrarna valde musiken

Jens Kärrman