Kungens kompis säkrar miljonerna

Nya frun får inte ett öre vid skilsmässa

1 av 2 | Foto: GUNNAR SEIJBOLD
FÖRORD - I NÖD OCH LUST Bathina El-Soudi, 26, får inte en krona om hon skiljer sig från mångmiljonären Aje Philipson, 61. Paret har skrivit äktenskapsförord, något som blir allt vanligare i Sverige.

Äktenskapsförord är nya trenden bland gifta par.

Kungens bästis Aje Philipson, 61, har en förmögenhet på 128 miljoner.

Om de skiljer sig har hustrun Bathina, 26, inte rätt till ett enda öre.

Att dela på allt med sin partner är kanske okej så länge man är gift - men när vi skiljer oss vill vi inte dela lika. Allt fler svenskar skriver äktenskapsförord för att försäkra sig om att få behålla sina tillgångar vid en skilsmässa.

Höginkomsttagarna Eva Dahlgren och Efva Attling skrev ett äktenskapsförord när de gifte sig 1996. Om de skiljer sig behåller de egendomarna som de tog med sig in i äktenskapet.

Wiklund får ingenting

Eva och Efva är inte ensamma.

Om programledaren och före detta fotomodellen Emma Wiklund, tidigare Sjöberg, och filmrecensenten Hans Wiklund går skilda vägar får Hans inte se röken av Emmas förmögenhet på 2,7 miljoner.

Vid en skilsmässa kammar Björn Rosengrens unga hustru Helena noll av alla miljoner Björn Rosengren drar in på sitt jobb i Stenbecksfären.

"Det är en bra idé"

Kungens gode vän Anders "Aje" Philipson, 61, har försäkrat sig om att hans mindre än hälften så gamla hustru Bathina El-Soudi, 26, före detta väderpresentatör på TV3, inte får en enda krona av hans förmögenhet på 128 miljoner kronor om de skiljer sig.

Bathina hade förra året enligt Skatteverket varken någon förmögenhet eller inkomst.

-Det är en bra idé att skriva ett äktenskapsförord. Mitt under passionen kan man tycka att allt mitt är ditt, men det kan komma tuffare tider, säger psykologen och relationsexperten Bodil Wennberg.

Fler skriver förord

Statistiska centralbyrån, SCB, registrerar allt fler äktenskapsförord.

Förra året skrevs över 13500 äktenskapsförord, samtidigt som totalt 39000 par gifte sig.

Äktenskapsförord - trend bland kända svenskar

Äktenskapsförord - så funkar det

Tobias Brandel