God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Prinsessa ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Utnämningen bedöms vara en ansträngning för att försöka bättra på relationen mellan länderna.

Läs hela artikeln

Kvinna räddad i Norrtäljeviken

Polis, brandkår och allmänhet fick rycka in när en kvinna av oklar anledning hamnade i vattnet vid Societetsparken i Norrtälje på lördagskvällen. Först när en brandman iförd våtdräkt hoppat i fick man upp kvinnan, skriver Norrtelje Tidning.

Läs hela artikeln

Ministrar lovar att hindra avtalslöst brexit

Tre brittiska ministrar säger att de kommer att göra allt för att fördröja brexit om premiärminister Theresa May inte får igenom något utträdesavtal.

Läs hela artikeln

Mamman om döda stjärnans problem

”Cheaters” programledare Clark Gable III hittades medvetslös i sitt hem i Texas. Han fördes till sjukhus där han dog. Nu berättar hans mamma Tracy Scheff om sonens tidigare drogmissbruk.
– Jag vet inte om det tog hans liv, men jag vet att det var något som han inte ville hålla på med, säger hon till Daily Mail.

Läs hela artikeln

Tv-stjärnan svarar efter Ronaldos hån

Cristiano Ronaldo höll upp fem fingrar mot Atlético Madrid-fansen när de hånade honom i veckan. Nu sågas hans gest i Spanien. I tv-showen ”Zapeando” skickade programledarduon ett spydigt förslag till storstjärnan om vad han kan göra för gest nästa gång.

Läs hela artikeln

Adrian, 4, startade städpatrull med familjen

Snön töar och skräpet blir åter synligt. Därför har fyraårige Adrian sett till att familjen går ut för att plocka upp efter andra – varje lördag, skriver Expressen.
– Vi hoppas verkligen att folk blir inspirerade, säger hans mamma Niloofar Mahmoodi till Aftonbladet.

Läs hela artikeln

”Tyvärr, Busch Thor vinner kulturkriget”

ANDERS LINDBERG: ”Det känns som ett tecken i tiden att Ebba Busch Thor i veckan meddelade att hon rekryterat Svenska Dagbladets profilerade ledarskribent Per Gudmundson som ny presschef. Det är med all säkerhet en utmärkt rekrytering, han har erfarenhet från både SVT och morgontidning och är en slagkraftig röst i samtiden. Dessutom är han från Leksand. Men att en rekrytering av ny presschef på ett riksdagsparti blev en av veckans snackisar handlar om något helt annat.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!