Kritiserade SD-ledningen – riskerar uteslutas ur partiet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En majoritet i Stockholms stads kommunfullmäktigegrupp vill avsätta gruppledaren Peter Wallmark, SD.

Men nu inleder partiet uteslutningsärenden mot flera av de kritiska ledamöterna.

Om de utesluts kan Wallmark sitta kvar.

Efter 200 sekunders avslöjande om att Peter Wallmark (SD) anställt sig själv som politisk sekreterare och tagit ut dubbla löner krävde en majoritet av partiets kommunfullmäktigeledamöter i Stockholm att han sparkas som gruppledare och ur kommunstyrelsen.

Enligt uppgifter från flera håll till Aftonbladet har ett antal av Wallmarks kritiker nyligen fått veta att de riskerar uteslutning ur partiet. Vi har sökt flera av dem, men den enda som svarat vill inte kommentera saken över huvud taget.

Peter Wallmark.
Foto: AFTONBLADET TV
Peter Wallmark.

Anställde sig själv och frun

Wallmark anklagas för att ha gått bakom de andras rygg när han anställt både sin fru och sig själv, för att ha varit med och förfalskat protokoll, inte följt beslut, och för att med odemokratiska medel satt ”sina egna” på viktiga poster i distriktet.

Wallmark är också distriktsordförande i SD Stockholm. Hans fru är kassör. Kritiken från dem som vill sparka honom gäller också bristande insyn i distriktets ekonomi.

Sverigedemokraternas Stockholmsavdelning har en lång historia av uppslitande interna strider, och väljarstödet i huvudstaden är avsevärt lägre än i resten av landet.

Vi har sökt Peter Wallmark och partiets medlemsavdelning.

Publicerad:

LÄS VIDARE