Motståndarna till snabb attack mot Hillarys presidentkampanj

Förmodade huvudkonkurrenten: ”Vi måste ha något bättre än Hillary”

Hillary Clinton meddelade att hon tänker bli USA:s nästa president efter två års spekulationer.

Och hennes motståndare var väl förbereda – direkt gick de till motattack.

”Vi måste ha något bättre än Hillary” skriver inofficiella huvudmotståndaren Jeb Bush.

I princip samtidigt som Hillary Clinton lanserade sin presidentvalskampanj gick hennes meningsmotståndare till angrepp. En av dem som gick ut hårdast var ”den tredje Bush”.

Ännu en av ex-presidenten George Bush den äldres söner väntas nämligen ställa upp som presidentkandidat. Jeb Bush tros bli republikanernas starkaste motståndare till Hillary Clinton trots att han ännu inte officiellt tillkännagivit att han ska försöka upprepa brodern och faderns bedrift, uppger CBS News.

Bad om donationer

”Alldeles nyss offentliggjorde Hillary Clinton att hon vill till Vita huset – och det är upp till oss att stoppa henne. Jag ska vara ärlig med er, det kommer inte bli lätt” skriver Jeb Bush på Twitter.

Där bad han också om donationer för att kunna möta den stora och välfinansierade apparat som trummats i gång för att hjälpa Clinton att bli president.

Republikanske senatorn och presidentkandidaten Rand Paul kallar Hillary för en återvändsgränd för USA i en 60 sekunder lång kampanjfilm:

”Hillary Clinton representerar det värsta av Washington-maskineriet: Maktens arrogans, korruption och mörklägganden, intressekonflikter och ett misslyckat ledarskap med tragiska konsekvenser” säger berättarrösten i filmen, uppger CNN.

Tidigare kritik

Men många föregick till och med Clintons besked, en av dem var senatorn Rick Santorum som från sin position på långt ut på den konservativa högerkanten gick hårt Hillary för hennes tid som utrikeminister. Tidigare i veckan anklagade han henne för att ha satt USA i en ännu farligare situation än vad landet var innan hennes tid på posten i en redan farlig värld, enligt CNN.

”Om Hillary Clinton har skapat den sortens katastrof som utrikesminister, hur ska vi någonsin kunna känna oss säkra med henne som högste befälhavare?” heter det i hans kampanjfilm.

Den konservativa tidningen New York Post markerade mot Hillary Clinton med formuleringen ”Oh Hill No” på första sida av söndagens nummer. Tidningens kolumnist Michael Goodwin uttalade sig med orden ”Nej, nej, nej, nej”.

”Hon är äldre men inte visare och bara ett fan kan tycka att det håller” skriver han.

Publisert: