Bajsbilen är försvunnen

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Fåglarnas favorit(skit)plats har rullat vidare

Foto: Jan Stohr / Hallandsposten

Halmstads mest udda sevärdhet, den felparkerade bajsbilen, är nu borta, uppger Hallandsposten.

Den gröna Alfa Romeon, som under ett antal veckor stått felparkerad utanför församlingshemmet på Karl XI:s väg i Halmstad, är nu spårlöst försvunnen.

Bajsbilen, som den döpts till då den är täckt av fågelskit och p-böteslappar, har blivit en riktig snackis på sociala medier och ett besöksmål för många i Halmstad.

”En skitsak”

Många är de som gjort sig lustiga över bilen, däribland Halmstadkomikern Peter Wahlbeck, som oroade sig över samhällets tillstånd när en sådan liten "skitsak" kunde ta så lång tid att reda ut.

Men lika roade har inte Halmstads parkeringsvakter varit, som gjort allt för att hitta ägaren till bilen. Trots att inga parkeringsavgifter betalats har man inte kunnat transportera bort bilen.

– Vi måste följa ett strikt regelverk och bland annat skicka ett rekommenderat brev till ägaren innan vi gör något, förklarade parkeringschef Ulf Boberg för Hallandsposten för en månad sedan.

Bilen var försvunnen

Men efter flera p-botar och rödlappningar fick parkeringsvakterna äntligen klartecken att transportera bort bilen, som till deras stora förvåning redan körts iväg.

– Vi var klara att ge oss dit för att bogsera bort den. Samma dag togs den bort, säger Ulf Boberg till Hallandsposten.

270 obetalda p-böter

Bilens ägare, en 24-åring från Malmö, är enligt tidningen skriven på sammanlagt 12 bilar och har för närvarande 210 obetalda p-böter. Så inbetalning av några bötespengar lär kommunen inte kunna räkna med. Däremot är parkeringsvakterna glada över att slippa se skitbilen.

– Nu slapp ju ägaren bekymret att vi skulle ta hand om bilen. Dock undrar jag verkligen hur de gjorde för att få fri sikt genom rutan, säger Ulf Boberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN