Här är briljanta skylten – efter smash and grab-kuppen

1 av 2 | Foto: Engströms urmakeri
Här är skylten som hyllas.
NYHETER

En bil körde in i skyltfönstret på klockbutiken i en så kallad smash and grab-kupp. Nu hyllas butiken för sitt svar på händelsen.

– Det är ett träplank där istället för glasrutan. Det såg lite tråkigt ut så vi tyckte att vi var tvungna att för att göra något roligt av det tråkiga, säger butikens ägare Fredrik.

Förra helgen på söndagen körde en röd Volvo rakt genom skyltfönstret till klockbutiken Engströms urmakeri i Jönköping. Polisen sa då att de misstänkte att det rörde sig om tre gärningsmän.

– Vi har spärrat av och genomför teknisk undersökning. Det är svårt att säga om de har lyckats få med sig någonting, eftersom att de forcerade skyltfönstret så det är väldigt stökigt i butiken, sa polisen Mariana Persson till Aftonbladet.

Medan man åtgärdar det skadade fönstret har butiken satt upp en skylt där man ser en bild på bilen som kraschat i rutan: ”När längtan efter en Rolex är för stor. Välkommen in genom dörren till vänster”.

Om vi har varit otydliga innan så finns parkeringar i närheten och entrén till vänster”, skriver de i ett inlägg på sin Facebooksida.

”En liten spontan grej”

Det var ägaren Fredrik som tog kort på bilen och som kontaktade en mediebyrå som tryckte upp den större.

– Det är ett träplank där istället för glasrutan. Det såg lite tråkigt ut så vi tyckte att vi var tvungna att för att göra något roligt av det tråkiga, säger han.

Sedan fredagseftermiddagen sitter den uppe.

– Det är ett kort som gör att det ser ut som att bilen står kvar i butiken. Det var en liten spontan grej bara, säger Fredrik.

Bland kommentarerna på Facebook är det flera personer som hyllar tilltaget ”Urbra skyltning”, skriver någon och ”Alltså det är så galet coolt gjort! Bästa stripeningen på lääääänge”.

Så många rån anmäls varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Inbrott