Martins bild på Sundsvalls nya ”fjäll” har blivit viral

avBabs Drougge

Publicerad:
Uppdaterad:

”Nackstafjället” kallas det nya snöklädda berg som tornar upp i Sundsvall.

Martin Martinsson knäppte den berömda bilden på fjället som uppstod ur intet.

Utan att veta bakgrunden är det svårt att förstå varför Martin Martinssons bild på Nackstafjället blev den virala succé den faktiskt blivit.

– Jag såg att bilden vart bra, visst var den det, men det stora intresset är nog egentligen kring snöhögen, säger 68-åringen till Aftonbladet.

Den klassiskt vackra bilden på berget föreställer alltså inte ett riktigt fjäll. Berget består helt och hållet av snö. De enorma mängder som fallit över Sundsvall under vintern har nämligen skyfflats ihop till det snöberg som går under namnet ”Nackstafjället”, vilket Sundsvalls Tidning var först med att berätta.

Foto: Martin Martinsson

För att få en uppfattning om hur stor snöhögen är kan man använda den ”vanliga” snöhögen som syns framför som referens. Eller, för all del, traktorn som kör omkring på fjälltoppen.

Sundsvallsborna har aldrig sett något liknande, men Martin Martinsson tror att snöberget kan komma att bli ännu större.

– Det här är ju extremt. Men det finns stora mängder snö kvar i city och ska snöa till helgen, så det är inte färdigt än, säger Martin Martinsson.

Foto: Martin Martinsson

Martin har fotograferat på hobbynivå större delen av livet, och det var sonen som föreslog att Martin skulle ta sig till Sundsvallsbron och bränna av en bild med teleobjektivet. Martin lade upp bilden på Facebook, men det var först när en vän lade upp den på Instagram som den tog skruv.

– Det är svårt att veta hur många gånger den har delats sammanlagt, nu finns den ju på både Twitter, Instagram och Facebook. Jag hade inte väntat mig att den skulle få sådan uppmärksamhet, men det är jätteroligt.

På håll ser fjället farbart ut, men att snöra på sig pjäxorna för en skidtur är inget som fotografen rekommenderar.

– Nej nej nej. Det skulle jag inte rekommendera. Det är så mycket grus och skräp där i så det skulle ju förstöra skidorna, säger Martin Martinsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall

Instagram

Facebook