Kvinna fick nyårsraket i munnen

Av: Caroline Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

18-åring åtalad för raketattack i Borås

Gänget sköt raketer på låg höjd när kvinnan gick fram och bad dem sluta.

Det slutade med att en 18-åring körde en raket rakt i munnen på kvinna, kallade henne "djävla hora" och hotade tända på.

Idag åtalades 18-åringen.

Nyårsaftonen blev en mardröm för de två kvinnorna i Borås.

De befann sig nära vattentornet när de stötte på tonårsgänget som sköt raketer på farligt låg höjd trots att flera människor befann sig i närheten.

En av kvinnorna träffades av en nyårsraket i huvudet. Hennes väninna fick en raket intryckt i munnen av en 18-årig man när hon gick fram till gänget och bad dem sluta skjuta.

Väninnan skadades

”Gärningsmannen tryckte in en oavfyrad raket samtidigt som han kallade henne djävla hora och hotade att antända raketen” står det i stämningsansökan, som lämnades in på måndagen.

Åklagaren påpekar att hotet var avsett att framkalla allvarlig fruktan hos kvinnan för hennes säkerhet och påpekar att brottet är grovt, inte minst för att hennes väninna blev påskjuten och skadad.

18-åringen hotade att tända på raketen.

– Hatet lyste i deras ögon. Jag var livrädd, berättade kvinnan i polisförhör, skriver Borås Tidning.

Grovt hot

På måndagen åtalades 18-åringen vid Borås tingsrätt för grovt olaga hot och ofredande mot kvinnan som fick raketen i munnen.

Han förnekar brott.

18-åringen åtalas också för att tillsammans med fyra kamrater i åldrarna 16-19 år samma kväll ha misshandlat en entrévärd utanför Kårhuset med sparkar och slag, bland annat med ett dricksglas.

Misshandel och hot mot vittnen

– Det har varit svårt att veta vem som gjort vad i det fallet, säger kammaråklagare Stefan Johansson till Borås Tidning.

Efter slagsmålet på Kårhuset åtalas gänget också för grov misshandel och flera har erkänt delaktighet.

Enligt stämningsansökan misshandade de en man med både kniv, flaska och dricksglas.

Våldet riktades både mot offrets kropp och huvud.

En 19-åring i gänget åtalas dessutom för övergrepp i rättssak. 19-pringen ringde upp offret för krogmisshandeln dagen efter attacken och hotade med våld om inte polisanmälan och offrets vittnesuppgifter och utpekanden togs tillbaka.

Annars kunde den misshandlade mannen förvänta sig att ”vissa namngivna personer skulle plocka honom”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Publicerad: