Biträde krossades till döds under rea

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Trampades ihjäl av köpsugna amerikaner på jakt efter billig platt-tv

Wal Marts ”Black friday”-shopping lockade över hela USA. Här är det öppningsrusningen i Elk City som fotograferats. Men det vara bara på Long Island som trängseln fick tragiska följder.
Foto: AP
Wal Marts ”Black friday”-shopping lockade över hela USA. Här är det öppningsrusningen i Elk City som fotograferats. Men det vara bara på Long Island som trängseln fick tragiska följder.

En anställd på Walmart i Valley Stream på Long Island, NY, fick sätta livet till under årets stora readag i USA, känd som ”Black Friday”.

Den 34-årige mannen kom i vägen när den köpsugna mobben trängde sig in i butiken precis efter öppningsdags, klockan fem på morgonen.

Ambulans kallades till platsen och medan räddningspersonal försökte återuppliva mannen fortsatte folk att tränga sig in i butiken. En polisman beskriver scenerna som kaotiska.

– Det såg illa ut, det låg glas överallt och dörrarna var sönderbrutna, säger vittnet Andre Robinson till Reuters.

Som ett dragspel

En ståldörr hade tryckts ihop som ett dragspel av den upphetsade mobben.

Den exakta dödsorsaken får rättsläkarens undersökning visa, men en kollega till den döde 34-åringen säger:

– Han blev nertrampad av tvåhundra människor. Folk slet sönder dörrarna. Han blev nertrampad och dödad inför mina ögon.

– De fick omkull mig också. Jag fick bokstavligen kasta bort folk från ryggen på mig, säger Jimmy Overby, 43, till AP.

Platt-tv

Utöver dödsfallet fick en 28-årig gravid kvinna föras till sjukhus för observation. Ytterligare fyra eller fem personer skadades lindrigt i samband med att butiken öppnade.

Det som lockade och hetsade upp folk till den milda grad att de mer eller mindre bröt sig in i butiken tros bland annat vara erbjudandet om att kunna köpa en Samsung 50 tums platt-tv för 798 dollar (cirka 6200 kronor) och en dammsugare för 28 dollar (cirka 220 kronor).

Wal-Marts talesman Dan Fogleman säger i en kommentar till händelsen att kundernas och de anställdas säkerhet är av högsta prioritet.

– Våra tankar och böner är med dem och deras familjer under den här svåra tiden, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN