Sara satte dit otrogne mannen

Av: Anna Petersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Avslöjades med nytt övervakningsprogram

TV4 Nyheternas Niklas Svensson intervjuar Sara.
Foto: TV4
TV4 Nyheternas Niklas Svensson intervjuar Sara.

Sara är en av tusentals kvinnor som övervakar sin man genom datorn. Ett hemligt spionprogram avslöjade snabbt att han var otrogen.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, säger hon till TV4.

Det är inte bara arbetsgivare som övervakar sina anställda. Tusentals kvinnor som misstänker att deras män är otrogna skaffar hemliga spionprogram. Det berättar Deniz Özen, vd för Eurodex.

– I och med att du inte behöver någon kunskap för att installera och använda de här programmen så är det en stor kundkrets som vi har. Och det är väldigt ovanligt i våran bransch, säger han till TV4.

"Pinsamt att köpa"

Sara är i 40-årsåldern och bor med sin man i norra Sverige. Hon är en typisk spionkund. Hon tyckte det var pinsamt att köpa övervakningsprogrammet och berättade inte om det för någon. Samtidigt ville hon få visshet och bli av med den oro och nervositet hon kände.

– Jag trodde inte att någon kunde vara så, inte han, inte den mannen jag älskade, säger hon till TV4.

Spionprogrammet avslöjade att mannen haft en annan vid sidan om. Sara har ännu inte bestämt sig för om hon ska lämna maken eller inte. Hon fortsätter att övervaka honom i smyg.

Lagligt att hemspionera

För den som upptäcker att han eller hon är övervakad finns det inte mycket att göra – varken personuppgiftslagen eller Datainspektionen kan styra om någon i familjen spionerar på dig hemma.

FOTNOT: Sara heter egentligen något annat.

Publicerad: