Polis slog till mot mc-gäng

NYHETER

Två män greps för vapenbrott

Polisens nationella insatsstyrka slog i går till mot medlemmar med knytningar till Hells Angels och Bandidos i Värmland.

Två män i 30-årsåldern greps i Säffle och togs in till polisförhör misstänkta för grovt vapenbrott.

De två männen har sedan en tid tillbaka sökts av polisen och efter åklagarbeslut slog poliser från Värmland och rikspolisens insatsstyrka till mot lägenheter i Säffle centrum.

- De två gripna männen fördes till polishuset i Karlstad, säger poliskommissarie Sten Persson.

Den nationella insatsstyrkan är specialutbildad för särskilt svåra polisärenden och ledde bland annat tillslagen i den stora jakten på polismördarna i Malexander.

Husrannsakan

I går morse kom de fullt utrustade och beväpnade till Värmland och slog till mot etablerade och kriminellt misstänkta mc-gäng. De två männen som greps förhördes och samtidigt gjordes husrannsakan på en rad adresser i Säffle.

- En mängd föremål togs i beslag, säger Sten Persson.

Sannolikt har polisen hittat vapen i lägenheterna som kan knytas till medlemmar i den lokala mc-klubben X-team som sedan en tid tillbaka kopplas samman med Bandidos. Under kartläggningen stod det även klart för polisen att en supporterklubb till Hells Angels har etablerat sig i Hertsöga, norr om Karlstad.

- Vi har sett hur Bandidos och Hells Angels startade i Skåne, rört sig norrut och är nu etablerade i Göteborg, Stockholm, Säffle och Hertsöga i Värmland, Dalarna och den senaste tiden växer problemen även i Sundsvall.

Släpptes efter förhör

Efter förhören i polishuset i Karlstad släpptes de två männen. Misstanken om grovt vapenbrott kvarstår.

Fler misstänkta kommer inom kort att gripas, uppger polisen.

Lennart Håård