Likdelar låg i källaren

NYHETER

Två män anhållna misstänkta för mordet

Rester av en styckad kropp har hittades under gårdagen i en villa i Täby norr om Stockholm.

Två män greps i samband med fyndet. De är nu anhållna misstänkta för mord.

Foto: hasse rosenthal
här letar polisen bevis I den här ödevillan i Lahäll i Täby utanför Stockholm letade polisen i natt efter delar av en styckad människa.

En styckmördad människa hittades på fredagen inmurad i ett betongblock i en villa i Täby.

- Offret är oidentifierat. Vi vet ingenting förrän det har genomförts en obduktion, säger Bertil Mattson till TT på lördagen.

Det var under gårdagen som polisen grep två ryssar som hotat en estländare utanför Estlands ambassad i Stockholm. En av männen bar ett vapen vid gripandet.

– Gripandet fick oss att göra en husrannsakan i den aktuella fastigheten i Täby, säger Mats Näslund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen vill på lördagen inte kommentera kopplingen mellan hoten utanför den estniska ambassaden och likfyndet i Täby.

Men Mats Näslund bekräftar för Aftonbladet att polisen funnit en död man i huset – en man som kan ha kopplingar till redan kända kriminella kretsar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var kroppen styckad och inmurad i ett betongblock i fastigheten. Kroppen gick inte att omedelbart identifiera och polisen hoppas nu kunna fastställa identiteten på den döda vid en rättsmedicinsk undersökning.

– Det är ett spökhus. Det passar för den här typen av händelser. Men det enda jag kan säga är att det rör sig om ett våldsbrott, säger en av poliserna på platsen.

– Om man inte vet vad som hänt, ser man inget när man kommer in i villan.

Roslagspolisens krimavdelning arbetar nu med fallet. Mellan tio och femton poliser arbetar med att säkra teknisk bevisning på platsen.

Polisen ska inte ha hittat några vapen eller tillhyggen i villan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska likdelar också ha spridits över stora skogsområden i Roslagen. Det är uppgifter som inte har bekräftats.

Polisen räknar med att fortsätta arbetet i villan hela helgen för att få fram bevis mot de misstänkta gärningsmännen och utreda exakt vad som hänt i huset.

Villan, där det makabra fyndet gjordes, ligger i bostadsområdet Lahäll i södra delarna av Täby. Den har stått öde en längre tid.

– Det har varit tomt sedan nyår, sen dök det upp någon, mycket folk har kommit och gått. Ibland har det varit någon bil där, och då och då har det lyst från källarfönstren, säger en granne till Aftonbladet.

Johan Bergqvist, Petter Ovander, Frida Johansson